Stjal den pansrraketten: I bilen gikk det helt galt

Pansarskott 86 (AT-4) / Foto: Shutterstock.com

Det endte dårlig for de to mennene.

Les også

Europeisk land bruker dødsstraff

Bilder på sosiale medier akkurat nå viser vraket av en bil med bakenden blåst av utenfor en boligblokk. Ifølge lokale medier skjedde hendelsen i byen Mytishchi, bare 16 kilometer nordøst for Moskva, hovedstaden i Russland.

Avisen Vechernyaya Moskva (VM) melder at en håndholdt anti-tank rakett «eksploderte i bagasjerommet», og skadet to personer. 

Eksplosjonen skjedde som følge av "detonasjon av ammunisjon". Det ble også funnet løse deler som kunne se ut som noe fra en anti-tank rakett.

De to personene, begge skadde, var innlagt på sykehus med mine eksplosive sår. Beboere i nærheten av eksplosjonen var også evakuert.

En av mennene er identifisert som 52 år gamle pensjonerte major Viktor Kovtykov, som sies å gi humanitær hjelp til Donbass-området i Øst-Ukraina, som for tiden er under intens brann fra Russland.

Kovtykov hadde tidligere kjøpt en anti-tank rakett fra den beleirede regionen og brakt den tilbake til Russland med sikte på å selge den. Det er sannsynligvis denne som nå har eksplodert i bilen.

Våpenet ble identifisert av eksperter i Ukraina som en svensk Pansarskott 86 (AT-4).

Les også

Kilder: Flystyrten i Kina var med vilje