Stor takviftesak er endelig avgjort: En har fått en lang fengselsstraff

13/04/2022 08:05

Emma Sletta

Utland
Foto: Arizona Attorney General's Office
Foto: Arizona Attorney General's Office
Tre menn er dømt for omfattende tyveri av takvifter.

Den amerikanske delstaten Arizona har de siste årene hatt store problemer med en gjeng tyver som stjal takfans fra møbelbutikker og solgte dem videre for billige penger på Facebooks 'markedsplass'.

Det skriver britiske medier Ladbible, som viser til en uttalelse fra politiet i Arizona, og kan også fortelle at det nå er falt dom i saken.

Micah Allen Pierce, Jesse Raul Henderson og Clint Anthony Anaya ble alle dømt for å ha stjålet takfans fra forskjellige møbelbutikker i Arizona til en verdi av nesten 200,000 kroner.

Totalt, ifølge lokalt politi, har de tre stjålet mer enn 70 takvifter fra 28 forskjellige 'Home Depot' og 'Lowe's' butikker i tre forskjellige fylker i Arizona.

Henderson kom allerede til retten i desember, hvor han innrømmet alle anklagene, og han fikk tidligere denne uken sin dom på så mye som fem år i fengsel, for å bli etterfulgt av tre års prøveløslatelse, og en bot på 82.000 kroner.

Jesse Raul Henderson fikk blandt andet fem års fengsel for tyveriet av alle loftsventilatorene / Foto: Arizona Attorney General's Office

Anaya dukket først opp i retten i februar i år, hvor han ble dømt til seks måneder på et rehabiliteringssenter etterfulgt av fem års tilsyn med prøveløslatelse.

Pierce er funnet skyldig, men har ikke fått dommen ennå. Han er ventet å møte i retten igjen torsdag 14. april.

Under rettssakene kom det frem at de tre mennene ikke hadde noen reell plan når de utførte tyveriene.

De gikk rett og slett bare inn i butikken, tok takviftene de skulle bruke, og gikk ut igjen.

Dette kan blant annet sees i et klipp fra et overvåkningskamera, hvor en av dem blir sett dra flere takvifter ut av en butikk på en pallebil i høyt dagslys, uten at en eneste person prøver å stoppe ham.

Her ses én av mennene forlate en butikk med en palleløfter fyldt med tyvekoster / Foto: Arizona Attorney General's Office

Nick Klingerman, sjefen for Arizona-politiet som jaktet på de tre mennene, forklarte at tyvergjengen utnyttet det faktum at mange butikker har en politikk som forbyr sine ansatte å konfrontere tyver.

Denne policyen eksisterer for å beskytte butikkansatte mot blant annet vold.

 

 

 

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.