Stort reisebyrå går konkurs: Avlyser alle sommerferier

08/06/2024 08:03

Henrik R

Utland
Foto: Shutterstock.com
Det er triste nyheter for mange reisende som har bestilt ferien gjennom selskapet.

Det er ikke alltid lett å være reisebyrå, selv om man er en av de større aktørene som har eksistert lenge og sendt millioner av reisende på sommerferie år etter år.

Dessverre har det ikke vært nok til å redde det store reiseselskapet FTI, som nå har levert en konkursbegjæring og samtidig vært nødt til å avlyse alle reiser som er bestilt gjennom dem.

Dette er naturligvis en svært trist nyhet for de mange menneskene som hadde sett frem til en avslappende sommerferie i sydens sol.

Det er det tyske mediet Spiegel som bringer nyheten om konkursbegjæringen hos moderselskapet FTI Touristik GmbH, som eier FTI. FTI er det tredje største reisebyrået i hele Europa, så det er ingen liten aktør som nå forlater markedet.

Ifølge Spiegel har selskapet meldt at de vil gjøre alt de kan for at reiser som allerede er i gang, skal finne sted som planlagt, men at alle reiser hvor folk ennå ikke har reist, vil bli avlyst.

Det er foreløpig ikke klart om folk vil få pengene sine tilbake.

Påvirker dette nordmenn?

De fleste nordmenn benytter selskaper som opererer i Norge når de skal på ferie. Derfor vil de fleste ikke bli berørt av denne konkursen.

Likevel er det noen nordmenn som velger å reise fra Tyskland for å spare penger, og disse kan bli påvirket.

I tillegg er det enkelte norske selskaper som av og til benytter FTI til sine reiser. Skulle dette være tilfelle for en sommerferie du har bestilt, bør du få beskjed raskt.

FTI skylder på Covid-19, ettersom de har hatt et etterslep på 600 millioner euro i statlig støtte som de ikke har hatt mulighet til å betale tilbake.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.