Strandgjestene trodde ikke sine egne øyne da helt spesielle dyr plutselig skylte opp overalt på stranden

09/02/2018 13:19

Anniken Hauge

Utland
Forleden dag fikk flere folk på to strender i byen Sydney i Australia et overraskende syn, da det plutselig lå mange mystiske, dragelignende skapninger på stranden.

Mens vi hutrer og fryser i kulden i Norge, er det sommer og sol i Australia. Det gjør at mange trekker ned til stranden for å nyte varme solstråler og bade i havet.

Forleden dag fikk flere badende strandgjester seg litt av sjokk i byen Sydney, da skylte opp noen svært mystiske små dyr på stranden.

De underlige, blå dyrene lå overalt langs vannkanten på strendene Freshwater og Curl Curl nord i Sydney, hvor folk ble både fascineret og forundret over dem, skriver Daily Mail Australia. 

Tross det usedvanlige utseende, er dyret faktisk en form for snegle ved navn 'Glaucus atlanticus'. Det sjeldne dyret er også kjent under navnet 'blå drage' på grunn av det eventyrlige utseende.

Mange av strandgjestene fant naturligvis fort frem mobilene sine for å fange noen bilder av de spennende 'blå dragene', som kan bli opp til tre centimeter lange.

- De er utrolig flotte, sier Melissa Murray fra Australian Museum til mediet 7 News.

Selv om dyrene har et fengslende utseende, advares det mot å komme i kontakt med dem:

Dyrenes hale kan gi alvorlig brannmerker – akkurat som de giftige manetene kalt portugisiske krigsskip, som forøvrig er en del av den blå dragens diett.

Hvis man ønsker å ta en nærmere titt på den, anbefales det derfor å ta den med en spade i en bøtte og ikke med hendene.

Den vakre blå sjøsneglen finnes hovedsakelig i varmere strøk i Atlanterhavet, Stillehavet og Det indiske hav.