Surfer dro til sykehuset med voldsom flenge - men legene endte med å finne noe helt annet

08/10/2017 17:15

Anniken Hauge

Utland
Hell i uhell.
Hell i uhell.
Da surferen Travis McCoy slo hodet sitt så voldsomt at han måtte hastes til sykehuset, hadde han aldri drømt om at ulykken i virkeligheten skulle bli redningen hans.

Det var virkelig hell i uhell for surferen Travis McCoy fra New Zealand, da han tilbake i august måned endte på sykehuset fordi han hadde fått en dyp flenge i pannen etter et uhell i vannet med brettet sitt.

Den unge mannen hadde akkurat kommet hjem etter et lengere opphold i Indonesia, hvor han hadde tilbrakt fire måneder på surefbrettet, da været en dag viste seg å være perfekt til en tur på bølgene.

Men kort tid etter gikk det galt. Bretter forsvant under ham, og han mistet balansen og fikk brettet i panna etter første fall, hvilket forårsaket en dyp flenge rett over øyenbrynet og opp langs tinningen. 

Det skriver Daily Mail

Travis McCoy kom på sukehuset, hvor legene bestemte seg for å scanne hodet hans, for å forsikre seg om at han ikke hadde blødninger eller alvorlige skader i hjernen etter det voldsomme sammenstøtet.

Det viste seg at han hadde kommet heldig unna uhellet på surfebrettet. Flengen var dyp og blødde voldsomt, men han hadde ikke slått hodet så hardt at det hadde påført ham varige skader. Han ville i verste fall få et arr. 

Men scanningen reddet allikevel livet hans. For legene oppdaget at den unge mannen hadde en stor tumor i hjernen. Den hadde ingenting med ulykken å gjøre, men den hadde neppe blitt oppdaget i tide hvis ikke han hadde slått panna si den dagen.

Den tre centimeter store tumoren vokste i bakhodet på McCoy, og alle var sjokkerte over funnet som etterlot ham med to valgmuligheter: Han kunne enten få boret i et hull i kraniet, så legere kunne ta en biopsi av tumoren. Et risikikabelt valg. Eller så kunne han velge å vente noen måneder, så legene kunne avgjøre om tumoren vokste eller var harmløs.

- Jeg har bestemt meg for å vente og så bli underøskt igjen om noen få måneder. Jeg prøber å la være og tenke på det akkurat nå, forteller Travis McCoy.

Han sier at han føler seg takknemlig for at han falt og slo hodet sitt på brettet den dagen, så legene kunne avsløre den store tumoren. 

- Hvis det ikke hadde vært for flengen, så hadde jeg aldri visst at tumoren var der.

- Jeg skal overleve dette - det vet jeg - men hvis det hadde vært verre, og legene hadde gitt meg kort tid igjen å leve, så har jeg i det minst jaktet de bølgene jeg har drømt om i mitt korte liv.

Du kan følge Travis McCoys reise på Instagram her.