Svensk 35-åring dødsdømt

05/07/2024 15:33

Yvonne Thomsen

Utland
Dømt til døden for oppbevaring av cannabis

Svensk UD har bekreftet at en 35 år gammel svensk mann er dømt til døden i Irak for oppbevaring av 300 gram cannabis. I følge mannens pårørende og hans advokat at han har tilstått forbrytelsen under tortur.

«Han var i sjokk og redd. Han vil hjem til Sverige», sier hans bror til SVT som melder nyheten.

Mannen reiste til Irak på ferie i desember i fjor. Kort tid etter mistet familien all kontakt med ham, og reiste til landet for å prøve å finne ham. Det var da de oppdaget at han satt i fengsel.

35-åringen ble arrestert i en leilighet i Bagdad sammen med to andre menn og hvor politiet fant 300 gram cannabis.

«Dømt fordi han er svensk»
«De ble dømt for narkotikaforbrytelser ut fra en paragraf som handler om internasjonal narkotikasmugling, selv om de ble pågrepet i Bagdad. Jeg har aldri tidligere opplevd noe lignende. Han fikk helt klart den strenge straffen fordi han er svensk», mener mannens advokat Wissam Al Jiburi.

Mannen er ikke tidligere dømt for forbrytelser, og er bosatt i Sverige hvor han har dobbelt statsborgerskap – svensk og irakisk.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.