Svensk kommune kjøpte tre leiligheter til mann med tre koner og mange barn

19/09/2017 14:35

Anniken Hauge

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Saken fra Nacka kommune i Sverige skaper stor oppsikt.

En relativt ny svensk lov som trådte i kraft 1. mars 2016 har nå fått flere svenske innbyggere i Nacka kommune til å se rødt. 

Loven kalt 'anvisningslagen', omfatter anvisninger til svenske kommuner om å ta i mot et visst antall flyktninger hvert år. I følge den svenske tv-kanalen TV 4, har dette ført til at Nacka kommune utenfor Stockholm har brukt 305 millioner på 94 leiligheter. 

Kommunen har 100.000 innbyggere.

Dette har nå ført til at Nacka kommune har kjøpt tre ulike leiligheter til 14 millioner kroner, for så å leie de ut til en mann med hans tre koner og 16 barn.

- Vi hadde ingen innflytelse over beslutningen overhodet, sier formann i borettslaget, Stefan Hallonkvist, til TV 4.

Ifølge Nettavisen er Mikael Strandman i Sverigedemokraterna også rimelig frustrert over situasjonen, og mener det er helt feil at en mann skal leve på samme måte i Sverige som i han gjorde i hjemlandet sitt.

- Eksempelt er horribelt og viser at innvandringspolitikken har sporet helt av, forteller han til Nettavisen.

Kommunalrådet i Nacka konstaterer på sin side at kommunen må følge den nye loven, og at polygami aksepteres når ekteskapene er inngått i land som tillater det.

 

Læs også:

Etter lang tids sykemelding: Kongehuset med nytt om kronprinsesse Mette-Marit Kronprinsesse Mette-Marit ble sykmeldt 13. september og så langt i to uker.
Kvinne dro på loppemarked og kjøpte en ring for 114 kroner: Gullsmeden holdt på å besvime da han så den 33 år etter at hun kjøpte en ring til bare 114 kroner, fikk hun noe av et sjokk. Ringen var verdt mye penger.