Sykepleier mistenkt for å gi falske koronavaksiner: Nå må 8557 personer vaksineres igjen

12/08/2021 08:57

Emma

Utland
Det er 8557 mennesker i den nordvestlige tyske byen Schortens som nå skal vaksineres igjen, da de kanskje aldri har fått COVID-19-vaksinen.

En sykepleier mistenkt for å være vaksineskeptiker har blitt beskyldt for å gi saltvannsinnsprøytning i stedet for en COVID-19-vaksine til en rekke borgere.

Det er 8557 mennesker i den nordvestlige tyske byen Schortens som nå skal vaksineres igjen, da de kanskje aldri har fått COVID-19-vaksinen.

Dette fremgår av den tyske kringkasteren NDR.

Allerede i slutten av april erkjente sykepleieren at hun hadde fylt saltløsning i seks sprøyter. Hun forklarte at hun hadde mistet en vaksinepuls på gulvet, og hun dekket det opp ved å bruke saltløsning i stedet.

Vaksinekritiske innlegg på sosiale medier

Ifølge politiet har sykepleieren delt vaksinekritiske innlegg på sosiale medier. Funnet har ført til at politiet har vært utsatt for politisk motivert kriminalitet som overtar etterforskningen og nå etterforsker saker.

Men politiet vet ikke i skrivende stund hvor mange av de 8557 innbyggerne som kanskje aldri har fått COVID-19-vaksinen.

– Det kan være at bare én av tre injeksjoner er jukset. Det kan også være at det ikke er flere tilfeller. Kvinnen er dessverre ikke samarbeidsvillig med politiet. Hun er taus, sier kriseteamleder Heiger Scholz til NDR.

Sykepleieren er fast bestemt på at de seks injeksjonene 21. april var en engangshendelse, og at det ikke har skjedd flere ganger.

En saltvannsløsning er ikke farlig, men spesielt eldre mennesker kan risikere alvorlig sykdom hvis de blir smittet med COVID-19. De aktuelle dosene skulle vært gitt til eldre over 70 år.

 

 

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.