Sykepleier tester positivt 3 uker etter at hun fikk corona vaksine: Hvorfor det ikke fungerer

17/01/2021 15:33

Emma Sletta

Utland
En sykepleier har blitt smittet med koronavirus, til tross for å ha blitt vaksinert tre uker tidligere.

En sykepleier fra Wales har blitt smittet med koronavirus tre uker etter å ha fått vaksinen. Dette har ført eksperter til å advare om at det vil ta tid for kroppen å bygge opp immunitet mot viruset. Det skriver Daily Mail.

Sykepleieren, som har jobbet i Hywel Dda University Health Board-området, sa at hun var smittet med koronavirus mens hun ventet på å få den andre dosen av Pfizer / BioNtech-utviklet vaksine.

Mens vaksinen "reduserer sjansene for å bli smittet", britiske helsemyndigheter sa, "ingen vaksine er 100 prosent effektiv".

Eksperter har advart om at det kan ta noen uker å bygge opp immunitet når du har blitt vaksinert. Derfor bør folk fortsette å være forsiktige med å følge de nåværende koronavirusreglene selv om de har fått vaksinen.

I en tale til BBC sa sykepleieren, som har valgt å være anonym, at hun var «sint og sønderknust» for å ha blitt smittet med koronavirus på den tiden.

Hun sa også at hun i utgangspunktet var lettet over å få sjansen til å bli vaksinert, og mens hun slet med å få en avtale, fikk hun sin første dose pfizer / BioNtech-vaksinen i desember i fjor.

"Det ga meg fred i sinnet. Det fikk meg til å føle meg tryggere og at jeg gjorde det rette for familien min... Men det gir en falsk følelse av sikkerhet," sa hun til BBC.

Sykepleieren sa også at hun hadde blitt fortalt at det ville ta 10 dager for vaksinen å gi beskyttelse mot koronavirus, samt redusere risikoen for infeksjon.

Men tre uker etter å ha fått pluggen, begynte hun å føle seg uvel. Hun led av "ganske alvorlige symptomer" som hoste, høy feber og kortpustethet. Hun sa også at hun var "sjokkert" da hun testet positivt - hvor etter som hennes partner og et av hennes barn gjorde det samme.

Professor Tim Spector, har fortalt The Sun at flere ansatte i NHS har annonsert at de har fått viruset etter å ha blitt vaksinert med Pfizer-vaksinen.

Han skrev på Twitter: "Vi får rapporter om reinfections. Noen svært kort tid etter vaksinasjon. "Jeg er junior lege og jeg har hatt Covid to ganger i de siste fem dagene etter vaksinasjon ...'.

"Husk at vaksinasjoner tar flere uker å ha en forebyggende effekt, så vær oppmerksom og fortsett å logge!"