Syklist anklaget i video for å utnytte ny lov: Sperrer veien og tar selfier mens han sykler

Foto: Youtube

En syklist har blitt midtpunktet i en trafikksikkerhetsdebatt fordi hans hodeløse kjøring har blitt fanget opp på video og delt på sosiale medier.

En britisk syklists hodeløse og provoserende kjøring har blitt fanget på video og delt på sosiale medier, og han har nå blitt anklaget av flere bilister for å utnytte en ny lov om "hierarkiet" av veier i Storbritannia.

 Det skriver Ladbible

Les også

Tegn på at du allerede har hatt Covid-19 uten å vite det

I videoen, som er spilt inn på et "dashbordkamera", kan du se mannen sykle midt i veien i et veldig stille tempo, noe som gjør at bakbilen har vanskelig for å komme forbi, og det er til tross for at det til og med er et sykkelspor, som han velger å ikke bruke.

Plutselig begynner syklisten også å ta en "selfie" mens han sykler og til og med kjører rødt lys, og det forstyrrer ham så mye at han wobbles og nesten treffer en annen syklist som er i ferd med å overta ham.

Sjåføren som spilte inn videoen skrev: «Syklist kjører midt i veien selv om han har en sykkelbane, noe som gjør det umulig å kjøre forbi.»

Se videoen her

Sjåføren har også kommentert syklisten som kjører uten hender da han tok en "selfie" med den ene hånden mens han holdt en pose med mat med den andre hånden, og anklaget ham for å dra nytte av en ny lov som gjør at syklister i Storbritannia kan ha prioritet på veiene.

Loven sier at syklister nå har lov til å sykle midt i veien hvis det er en mindre og rolig vei med langsom trafikk og / eller når de nærmer seg et kryss.

Den nye loven sier også at biler har hovedansvaret for å sikre at syklister ikke blir skadet, mens syklister har et ansvar for fotgjengere, da loven dermed har skapt et "hierarki" der bilister er på bunnen og fotgjengere er på toppen - rangert etter sårbarhet i trafikken.

Den unge mannen på sykkelen i videoen er nå anklaget for å ha misbrukt denne nye loven, og dette har utløst mye debatt på sosiale medier.

Lederen for bilselskapet RAC's veipolitikk, Nicholas Lyes, har også sagt om den nye loven at det sannsynligvis vil utløse «sure kollisjoner [...] og unødvendige kollisjoner, understreker han, og understreker at ingen sannsynligvis ønsker å være bak i en ambulanse, selv om de har loven på sin side, og han anbefaler derfor at både syklister og bilister viser hensyn til hverandre.

Les også

Har vokst i to år: Hår og tenner vokser i kvinnens livmor