Syrisk motstandskjemper slutter seg til Ukrainas flagg: Sprang mer enn 100 stridsvogner i Syria

28/02/2022 10:06

Emma

Utland
Foto: Twitter
Foto: Twitter
En syrisk opposisjonsrepresentant har bedt om en mulighet til å reise til Ukraina og hjelpe til i kampen mot russiske tropper.

Syriske Suheil 'Abu Tow' al-Hammoud skal ha ødelagt opptil 140 av Syrias president Bashar al-Assads stridsvogner med «amerikanske anti-tank missiler» under krigen i det krigsherjede landet.

Abu Tow er en motstandsmann i den frie syriske hæren og har blitt kjent i både Syria og rundt om i verden for sine ekstraordinære evner med BGM-71 TOW anti-tank missil, hvorfra han har fått navnet Abu Tow, som består av en del av missilets navn og det syriske ordet 'abu', som betyr far eller pappa.

Nå har han meldt seg på for å bistå Ukraina i kampen mot Russland.

Det skriver Ladbible

Hans kunngjøring kom kort tid før Ukrainas regjering kunngjorde at de ville opprette en internasjonal legion på grunn av den russiske invasjonen, og oppfordret derfor alle utlendinger som ønsker å hjelpe Ukraina til å komme til landet og bli med.

Fredag 25. februar skrev den syriske jagerflyet, en tidligere profesjonell soldat fra spesialstyrkene, på Twitter: "Hvordan kan jeg komme meg til Ukraina og kjempe med den ukrainske hæren[?] Er det en måte[?] Jeg er klar."

Bare to dager senere, søndag morgen, sendte Ukrainas president Volodymyr Zelensky ut en telefon på Twitter der han oppfordret utlendinger til å reise til Ukraina og støtte dem i kampen mot Russland.

Landets utenriksminister, Dmytro Kuleba, skrev også på Twitter:

"Utlendinger som er villige til å beskytte Ukraina og verdensfreden som en del av den internasjonale legionen for territorial beskyttelse i Ukraina, inviterer jeg deg til å kontakte utenlandske diplomatiske ukrainske oppdrag i dine respektive land. [...]"

Kommandanten for de ukrainske styrkene, Yuri Galushkin, skrev også i en offisiell uttalelse: "I dag trenger Ukraina alt. Alle prosedyrer for å bli med i TPO er forenklet. Bare ta med passet ditt [...]. Det er ingen aldersgrense. [...]."

En oppfordring Abu Tow har tatt på alvor, og som flere vestlige statsoverhoder, inkludert Mette Frederiksen og Storbritannias statsminister Boris Johnson, har uttalt at de ikke vil stå i veien.

– Slik vi ser det, er det ikke noe umiddelbart lovlig som hindrer deg i å reise til Ukraina, og selvfølgelig på den ukrainske siden å være en del av konflikten, sa Danmarks statsminister, ifølge Berlingske.

 

 

 

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.