Taxisjåføren Magnus nektet å kjøre gråtende 1-årig gutt til barnehagen: ’Det blir jo et traume’

21/09/2016 15:45

Anniken Hauge

Utland
Familien bestilte en taxi til å kjøre deres gråtende og ensomme gutt på halvannet år til barnehagen, men sjåføren nektet å utføre jobben.

Taxisjåføren Magnus Hedman lager for tiden overskrifter i den svenske byen Örebro, hvor han tidligere denne måneden nektet å kjøre en gråtende gutt til barnehagen.

Det er delte meninger rundt sjåførens manglende lyst til å kjøre den handicappede gutten på halvannet år.

En del av det svenske taxiselskapets inntekter kommer fra faste avtaler om særtransporter, men Magnus Hedman nektet å starte motoren på vognen sin, da han ankom det ikke-navngitte barns bopel. 

- Gutten gråt, og verken storebroren eller moren klarte å spenne fast rullestolen i taxien, sier Magnus Hedman Expressen og forteætter:

- Et barn på halvannet år som er usikker og gråter ved kjørsel til og fra barnehagen, kommer til  ende opp med å få et traume. Og derfor skal du ikke gjøre det, sier Magnus Hedman om sin manglende lyst til å kjøre.

I følge ham er det ikke sjåførens oppgave å sette fast stolen i taxien, og samtidig burde det være en annen voksen med på kjøreturen av den ettårige gutten, og derfor endte han opp med å forlate guttens bopel alene.

Den lokale avisen Nerikes Allehanda har snakket med en annen taxisjåfør, som sist uke fikk oppgaven om å kjøre den lille gutten til barnehagen.

- Han var alene med en fremmed person, sier sjåføren Karim, som dermed deler kollegaens oppfattelse av at det burde være en pedagog eller en annen voksen med på kjøreturen.

I guttens daginstitusjon bekrefter daglig leder at barna kjører ’alene’ i taxien.

- Barnet skal venne seg til å dra frem og tilbake på egen hånd. Vi kommuniserer alltid med foreldrene, lød forklaringen fra lederen til Nerikes Allehanda.

Allikevel vil man nå sette av penger i en periode, slik at en pedagog vil kjøre sammen med barna i taxien.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.