Tenåringsjente er blant fem drepte i ekstremt vær

29/07/2023 07:30

Mikkel Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Voldsomme stormer raser i Nord, mens ekstremt varme temperaturer starter skogbranner sør i landet.

Minst fem mennesker ble funnet døde i Italia tirsdag etter voldsomme stormer og skogbranner i henholdsvis den nordlige og den sørlige delen av landet.

Blant annet ble en 16 år gammel jente på campingtur drept da et tre falt over henne i Brescia i Nord-Italia.

Og mens styrtregn og hagl slo ned i nord, kjempet nødmyndighetene mot skogbranner i Sør-Italia.

Skogbrannene har oppstått under den ekstreme hetebølgen som fortsetter å bevege seg gjennom Sør-Europa og har også antent store områder i land som Hellas og Kroatia.

Mandag ble det målt temperaturer på 47,6 grader på den østlige delen av Sicilia.

På øya ble likene av to personer i 70-årene funnet i et hus ødelagt av flammer, mens en 88 år gammel kvinne ble funnet død i nærheten av Palermo, skriver lokale medier tirsdag kveld.

Regionpresidenten på Sicilia, Renato Schifani, har uttalt at han vil be regjeringen onsdag om å erklære unntakstilstand for øya.

En skogbrann kom så nærme flyplassen i Palermo på Sicilia tirsdag morgen at deler av den var stengt i flere timer.

Italias sivilbeskyttelsesdepartement sa tirsdag at de hadde bedt om forsterkninger i form av brannslukningsfly for ni «omfattende branner» over hele den sørlige delen av landet.

– Vi opplever en av de mest kompliserte dagene de siste tiårene – regnbyger, tornadoer og gigantiske hagl i nord, brennende varme og ødeleggende branner i den sentrale og sørlige delen av landet, sa den aktuelle ministeren, Nello Musumeci.

Forskere fra World Weather Attribution-organisasjonen sa tirsdag at menneskeskapte klimaendringer har spilt en «overveldende» rolle i de ekstreme hetebølgene som har rammet Nord-Amerika, Europa og Kina denne måneden.