Tenåring kjørt til sykehus med alvorlige brannskader etter TikTok-trend

03/01/2022 08:52

Emma Sletta

Utland
Foto: Tiktok
Foto: Tiktok
Myndighetene henvender seg direkte til foreldre og oppfordrer dem til å ha samtaler med barna sine om eventuelle farlige trender de kan se på nettet.

Myndighetene i East Haven, Connecticut, har bekreftet at en lokal tenåring fikk alvorlige brannskader 28. Desember etter å ha deltatt i en tiktok trend.

De sier også at "whoosh-trenden" er den siste i en serie TikTok-utfordringer som foreldre bør være på vakt mot.

Tenåringen gjenskapte et stunt han så på TikTok, som handler om å tenne alkohol i en flaske for å skape en "whoosh" -lyd.

Det gikk imidlertid ikke som forventet, og han ble kjørt til Yale Children's Hospital og deretter overført til Bridgeport Hospital Burn Center, ifølge WFSB.

– Det kunne lett ha ført til et dødsfall og en stor brann i huset. Alkohol er en brennbar væske og kan fungere som en akselerator, sier Marcarelli i brannvesenet, ifølge Hartford Courant.

Foto: Tiktok

På TikTok viser mange av dusinvis av videoer relatert til utfordringen folk som setter fyr på alkohol i store plastkanner, og eksperimentene utføres ofte av forskere eller lærere.

Men nå har barn begynt å prøve å gjøre whoosh-eksperimentet uten riktig tilsyn, noe som kan ha katastrofale konsekvenser.

TikTok sier i en kommentar til People at de vil fjerne alle "whoosh" -videoer som ikke følger de riktige sikkerhetstiltakene.

– Vi forstår at dette skolevitenskapelige eksperimentet kan gjennomføres på en sikker måte med de riktige forholdsreglene, men videoer uten synlige sikkerhetstiltak vil bli fjernet fra plattformen vår, forklarte en representant, som senere legger til:

«Vi jobber også med å legge til advarselsetiketter i videoer som er utført i kontrollerte miljøer, selv om de ikke anbefales i folks For You-feeder.»

Tomme løfter

Statsadvokat William Tong har uttalt seg om TikTox' manglende ansvar i forbindelse med det farlige «Whoosh Bottle Experiment», som fikk lov til å bli værende i appen.

Han mener dette er tomme løfter fra TikTox sin side.

– Vi har tidligere blitt forsikret av TikTox-ledere om at de har systemer for å fjerne dette skadelige innholdet, men det er klart at disse systemene ikke fungerer. Et barn fra Connecticut er nå alvorlig skadet på grunn av det farlige innholdet på plattformen deres, sier han og legger til:

«Vi forventer å møte TikTox' ledere, foreldre og lærere fra Connecticut tidlig i 2022 og oppmuntre dem til å gjøre en innsats for å beskytte barna våre bedre.»

 

 

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.