Til salg for svimlende beløp: Nå kan du kjøpe prinsesse Dianas gamle sykkel

06/07/2022 07:50

Emma Sletta

Utland
Foto: Werner Nosko/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Werner Nosko/Reuters/Ritzau Scanpix
Har du alltid ønsket å eie noe som en gang var i prinsesse Dianas besittelse? Da har du muligheten nå. Hennes blå Raleigh-sykkel fra 70-tallet vil snart komme på auksjon.

28. april er det mulig å by på prinsesse Dianas blå Raleigh-sykkel fra 70-tallet på Burstow &Hewett. I salgsteksten skriver de at den er kjent som «skamsyklen», akkurat som de skriver at det er et «berømt symbol på undertrykkelsen av Diana».

Tilbake på 70-tallet var den blå sykkelen fra Raleigh det foretrukne transportmiddelet for prinsesse Diana da hun som ung jente syklet rundt i Londons gater, hvor hun gjorde jobben sin som barnepike.

Men etter å ha forlovet seg med prins Charles, ble hun tvunget til å selge den. Grunnen til at hun ble presset til å dele med det var at det ble ansett som "upassende" for en fremtidig prinsesse.

"Noe hun elsket ble tatt fra henne og kontrollen ble overtatt av hennes offentlige opptreden for det som var akseptabelt for en kvinne i den britiske kongefamilien", skriver Burstow &Hewett i salgsteksten, ifølge SE og HØR.

Da Diana ble tvunget til å gi fra seg sin elskede sykkel, endte hun opp med å selge den til en venns far. Han endte opp med å ha den i garasjen i ikke mindre enn 27 år. I 2008 bestemte han seg imidlertid for å selge den videre, da solgte han den for bare 1800 kroner.

Foto: instagram

Det viste seg imidlertid at han ikke akkurat hadde gjort en god avtale. I 2018 ble den blå Raleigh-sykkelen solgt igjen. Denne gangen var det imidlertid for en helt annen sum penger, da det for omtrent fire år siden ble solgt for ikke mindre enn 80,000 dollar.

Denne gangen forventes imidlertid beløpet å bli enda høyere, da forventningen til hammerprisen vil være i området av 170.000 kroner.