Tiltalt for kidnapping av fire år gamle Cleo Smith erklærer seg skyldig

24/01/2022 09:07

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
Den lille jenta ble bortført fra et telt på en campingplass i oktober og var borte i 18 dager. Nå innrømmer en 36 år gammel mann at han sto bak kidnappingen.

En mann som er tiltalt for å ha bortført en fire år gammel jente fra en avsidesliggende campingplass i Australia, har mandag erklært seg skyldig.

Dette er en overraskende utvikling i saken, som har fått oppmerksomhet over hele verden.

Jenta som het Cleo Smith forsvant fra familiens telt i Vest-Australia i oktober. Hennes forsvinning førte til et omfattende søk, som mange fryktet ville ha en tragisk slutt.

18 dager senere ble imidlertid den lille jenta funnet alene innelåst i et hus i kystbyen Carnarvon. Byen ligger en kort kjøretur fra campingplassen hun forsvant fra.

Privatfoto

Politiet arresterte senere eieren av huset - en 36 år gammel mann ved navn Terence Darrell Kelly. Han erklærte seg mandag skyldig i å ha bortført et barn over en videoforbindelse fra fengselet.

Da tiltalen mot ham ble lest opp, sa han ganske enkelt "skyldig".

Kelly er også tiltalt for overgrep mot en politimann. Det og andre anklager mot ham vil bli hørt på et senere tidspunkt.

Den 36 år gamle mannen skal møte i retten igjen i mars og blir varetektsfengslet til da. Det forventes en dato for straffeutmålingen under høringen, og nye detaljer om Cleo Smiths bortføring forventes også å bli presentert.

Ifølge politiet og påtalemyndigheten i saken handlet Kelly alene. Han har ingen tilknytning til jentas familie.

Australske medier ABC News rapporterte mandag at i dagene etter arrestasjonen av Terence Darrell Kelly, kom det frem at han er mer eller mindre besatt av Bratz-dukker.

På sosiale medier har Kelly delt bilder av ham som poserer med dukkene, samt informasjon om hans "familie", selv om han verken har en partner eller barn.

Bortføringen av Cleo Smith skapte overskrifter rundt om i verden. Det førte til stor lettelse i Australia da hun ble funnet i begynnelsen av november.