Tina ble helt sjokkert da hun hørte en eksplosjon fra kjøkkenet: Nå advarer hun foreldre mot ny farlig trend

27/02/2018 15:00

Anniken Hauge

Utland
Foto: Tina Clausen Bruun
Foto: Tina Clausen Bruun
Fredag fikk Tina fra Odense i Danmark en ubehagelig overraskelse da datteren hennes hadde prøvd seg på en ny trend hun hadde sett på YouTube.

- Det var et brak som hørtes ut som at noen hamret hardt på døra. Og så begynte datteren min å rope og skrike et. Så kom moren min løpende med jenta under armen og spør hva som har skjedd.

Fredag kveld klokken 18.15 fikk Tina Clausen Bruun fra Odense i Danmark seg en stor forskrekkelse. Hun var hjemme hos moren sin og nøt fredagen med datteren sin da hun hørte en kjempe-eksplosjon fra kjøkkenet.

Tidligere på ettermiddagen hadde moren hennes og datteren på ni år laget hjemmelaget slim ut fra en oppskrift som datteren hadde funnet på Youtube. Ved hjelp av videoen hadde hun fått overbevist mormoren sin om å lage slim ved å blande skolelim, Vanish rengjøringsmiddel og vann.

Men blandingen var ikke en ufarlig kombinasjon, og da datteren ville undersøke slimet i den beholderen og ta av lokket, var trykket så stort at den kjemiske blandingen eksploderte.

- Det var slimet som eksploderte opp i ansiktet hennes, og det var slim overalt. I taket, på vaskerommet, på skapdører og i en radius på halvannen meters omkrets. Det var rett og slett over alt, beskriver Tina Clausen Bruun overfor Dagens.no.

Hun klar over at datteren hennes hadde prøvd å lage slim, men hadde konsekvent sagt nei til å lage den farlige cocktailen av kjemikalier. Men jentas mormor kjente ikke til hverken Youtube eller slim, og derfor fikk datteren allikevel mulighet til å blande den sprengfarlige miksen.

Tina har delt dette bilde på Facebook for å advare om den farlige 'slim-cocktailen'. Foto: Tina Clausen Bruun

Da ulykken inntraff ringte Tina Clausen Bruun til legevakten, og etter litt debatt om hvorvidt kjemikaliene var etsende, fikk datteren komme inn til legen. Datteren kom heldigvis unna ulykken uten skader, ettersom mormoren reagerte raskt og vasket jentas ansikt nøye. Men for Tina Clausen Bruun er det viktig at flere foreldre blir klar over at de ellers så uskyldige videoene på Youtube kan gjøre stor skade.

- Det var helt surrealistisk og kunne gått veldig galt. Jeg er helt rystet, og det er moren min også. Moren min ville aldri kunne tilgitt seg selv hvis datteren min hadde fått en øyenskade. 

- Barn tror på det de ser på Youtube, og så tenker man hvor de voksne er, for det kan få forferdelige konsekvenser hvis det går galt. Er folk overhodet klar over hva barna deres sitter og ser på?, sier Tina Clausen Bruun, som har publisert advarselen sin på Facebook.

Advarselen er i løpet av få noen få dager blitt delt av flere tusen bekymrede foreldre på Facebook.