To piloter suspendert: Du gjetter aldri årsaken

17/03/2023

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
To piloter er suspendert etter at et bilde gikk viralt på Twitter.

Som pilot må du være ganske konsentrert, da du først kontrollerer et ganske teknologisk fartøy i form av et fly. Da er du som sivil pilot ansvarlig for mange menneskeliv.

Hvorvidt to piloter nylig har vært avgjort uoppmerksomme, kan ikke direkte benektes.

Faktum er imidlertid at det indiske flyselskapet SpiceJet har suspendert to piloter fordi de brakte te og samosa inn i cockpiten.

På Twitter kan du se et bilde av en kopp te på kontrollpanelet i midten av cockpiten. Angivelig ble bildet tatt mens flyet var i en høyde på 11 kilometer.

Bildet har skapt mye sinne, og SpiceJet har også reagert på hendelsen og suspendert to piloter som antas å ha tatt bildet.

"En passende disiplinær handling vil finne sted når saken er undersøkt," sa en SpiceJet-talsperson.

Indiske luftfartsregler tillater piloter og kabinpersonale å ha mat og drikke inne i cockpiten, men under strenge retningslinjer.

For eksempel må alle kopper ha lokk og bæres på et brett for å unngå avfall.

På tirsdag sa Indias luftfartsmyndighet at etter å ha sett bildet, hadde det umiddelbart bedt SpiceJet om å identifisere besetningsmedlemmene.

Selv om to piloter er suspendert, sa en talsperson for SpiceJet at de fortsatt prøvde å finne ut det spesifikke tidspunktet da bildet ble tatt.

– Innlegget viser ikke når bildet er tatt – om det er nytt eller gammelt, hvilket mannskap eller fly det er. Vi prøver å finne disse detaljene, sier SpiceJet.

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.