To unge menn dømt for drap: 22 år gammel mann slått brutalt og etterlatt til døde i en låst boks

16/11/2022 09:36

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
Louis Whelan og Anthony Keating ble begge funnet skyldige i drap etter angrepet på Blaine Hammond i Sunderland.

To menn låste en annen mann i en eske og etterlot han til å dø - etter å ha slått ham brutalt.

Retten hørte at de to mennene slo, sparket og trampet på offeret, og etterlot ham i kritisk tilstand, Louis hevder det var i selvforsvar da han prøvde å rane dem.

Etter å ha mishandlet mannen fysisk, skrev Whelan til noen venner på Facebook om å ringe en ambulanse, i en melding og skrev: "Han tok mine 20 kilo, så jeg har knust ham fullstendig, han er nær døden. Han puster fortsatt, noen som vil ringe ambulanse?"

To minutter senere forlater Louis adressen og drar Blaine over veien og inn i et skogsområde, hvor Louis forlater Blaine til døde. Det fortalte aktor Peter Glenser i retten.

I løpet av åtte minutter var Louis hjemme igjen. Han ringte ikke ambulansen før klokken 09.30 morgenen etter, da hadde Blaine Hammond vært død i noen timer.

Glenser sa at Blaine var i live da han ble dratt rundt i den låste boksen.

Da politiet kom til området, fant de en grønn boks som var låst, inni var 22-åringen, som hadde flere brutale hodeskader.

– For å si det rett ut, han døde fordi en eller flere personer trampet og sparket ham i nakken og hodet. Det ødela hjernen hans. Sa aktor, ifølge Dailystar.

Da Louis ble arrestert, fortalte han politiet at Blaine hadde falt ned trappen, bare for å endre historien sin, og fortelle dem at det var kompisen Anthony som hadde gjort det.

De to mennene er funnet skyldige, og dommen vil bli avsagt neste måned.