Tragedie på skiferie: Kvinne drept av snøskred

29/01/2024 12:00

Mikkel Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nok en tragisk dødsulykke som følge av et snøskred.

Klokken 09.00 lørdag morgen dro tre skiturister fra Tyskland mot Gaiskogel-toppen (2.820 meter) i skiområdet Kühtai i Østerrike.

Tyske Rosenheim24  melder at det var en 28 år gammel kvinne, hennes 26 år gamle samboer og en 32 år gammel venninne som ifølge politiet i Tyrol var utstyrt med freeride-ski og splitboard.

De kom med offentlig buss fra Innsbruck, og da de nærmet seg toppen etter et godt par timer, viste det seg at snøen var hard.

Plutselig mistet den tyske kvinnen en av skiene sine, som skled rundt 200 meter ned den bratte bakken, selv om skien var utstyrt med skistopp.

Ifølge politiet bestemte partneren seg for å gå på ski ned for å hente kvinnens løsski. Da han nådde bunnen rakk han akkurat å feste kvinnens ski til sekken, da han plutselig ble truffet av et lite snøskred og kastet 20-30 meter unna, hvor han ble kastet over flere ganger.

Kvinnen høyere opp i fjellsiden ble også truffet av et nytt snøskred, som feide henne ned i dypet. Hun ble gravlagt i snø, og ble først funnet igjen da et tilkalt redningsmannskap hadde gravd henne ut av snømassene.

Hun var livløs og det viste seg umulig å gjenopplive henne.

Både hennes sjokkerte kjæreste og parets venn slapp uskadd og ble brakt i sikkerhet med legehelikopter.

I en annen snøskredulykke i det vestlige Østerrike omkom en 54 år gammel mann i Vorarlberg da han ble feid rundt 400 meter gjennom steinete terreng i Silvretta-området og begravd i snø ved foten av en mur.

Og i et tredje snøskred i helgen ble fire tyske skiløpere kastet rundt 150 meter før de ble begravd i snø. De ser imidlertid ut til å overleve etter å ha blitt fløyet til sykehusbehandling.

For snart to uker siden mistet også to personer livet i Alpene etter et voldsomt snøskred. Her var ofrene to turgåere som ble påkjørt i Alpene i Italia ved Val Formazza-området i Piemonte-regionen.

Ett av ofrene ble funnet nedgravd i snø, mens det andre ble hentet fra en innsjø. De var i 2200 meters høyde.

Det var et spesialisert redningsteam som fant likene under et søk etter at det var slått alarm om skredet tidligere.

Fredag ​​omkom en yngre mann i en snøskredulykke i Hemsedal her i Norge.