Tragisk hendelse i Malmö: 18-åring dreper to kvinner med øks og kniv

22/03/2022 07:52

Emma Sletta

Utland
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
To kvinnelige ansatte har blitt drept på Malmö latinskole, da en 18 år gammel mann angrep dem.

Klokken var 17:12 mandag ettermiddag da politiet fikk melding om pågående dødelig vold på Malmö latinskole i Malmö.

En 18 år gammel mann -og elev ved skolen er mistenkt for å ha angrepet med øks og kniv inne på skolen, der rundt 50 personer befant seg. 

Det er det det svenske medie Aftonbladet som skriver.

Mange skyndte seg ut i panikk, mens andre søkte ly i klasserom.

To kvinner i 50-årene som jobber på skolen ble fraktet med ambulanse til sykehus. Deres liv sto dessvere ikke til å redde.

Sent i går kveld meldte politiet at de to kvinnene var døde og at deres pårørende nå blir varslet.

– Det er med stor sorg vi kan slå fast at to personer mistet livet i denne forferdelige hendelsen, og våre tanker er med deres slektninger og venner, sier Petra Stenkula, leder for Malmö politidistrikt, i en uttalelse.

Afpærret bolig

Ifølge Aftonbladets opplysninger var det 18-åringen selv som ringte 112. «Jeg sitter i tredje etasje og har lagt ned våpnene mine og drept to personer,» skal han ha sagt, ifølge medieinformasjon.

Pågripelsen skal ha vært udramatisk, og han har erkjent handlingen.

«Det er vitnesbyrd fra lærere på skolen som sier at han oppførte seg veldig rart hele vinteren, og at de var redde for at noe skulle skje,» sa en kilde.

Samtidig har politiet sperret av en bolig i en liten by i Skåne, og ifølge opplysninger er det den antatte gjerningsmannens hjem. Politiet har ikke kommentert aksjonen i boligen.

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.