Tragisk hendelse: Kvinne lente hodet sitt ut av vinduet på et tog

23/01/2024 07:00

Sofie

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
En kvinne stakk hodet ut av vinduet på feil tidspunkt. Det endte med å koste henne livet.

Bethan Roper døde av alvorlige skader da hun stakk hodet ut av vinduet på et høyhastighetstog.

Den 28 år gamle kvinnen var på vei hjem til Sør-Wales etter en dag ute med venner i Bath da den tragiske hendelsen fant sted. Toget Great Western Railway (GWR) nådde en hastighet på rundt 120 kilometer i timen.

Toget hadde vinduer med håndtak på utsiden som passasjerene kunne bruke for å gå ut av toget på perrongen. Et gult klistremerke på vinduet advarte imidlertid om ikke å lene seg ut av vinduet under kjøring.

Etterforskerne konkluderte imidlertid i retten med at dette klistremerket ikke var tilstrekkelig.

Etter en tidligere tragisk hendelse der en annen passasjer mistet livet under lignende omstendigheter i Sør-London i august 2016, gjennomførte GWR en risikovurdering av vinduene deres.

Som et resultat planla de å installere forbedrede røde bakgrunnsvarselskilt innen utgangen av mai 2018. Dessverre var dette ikke blitt utført da Bethan Roper mistet livet syv måneder senere.

Hun ble dødelig skadet kort tid etter at toget forlot Bath da hodet hennes ble truffet av et tre ved togskinnene.

Foto: Privat

En obduksjon avslørte at hun døde av skadene på dette tidspunktet, og blodprøver viste at hun var påvirket av alkohol.

Under etterforskningen ble det avdekket at det aktuelle treet, som sto på en voll om lag fem meter fra sporene, hadde gjennomgått inspeksjoner i 2009 og 2021.

Treet viste tegn til svikt i enkelte greiner på grunn av sopp angrep. Grenen som drepte Bethan Roper hadde falt mot jernbanelinjen i februar 2017 og ble liggende på et gjerde på toppen av vollen.

En rettsmedisinsk ekspert påpekte at ytterligere inspeksjoner kunne ha forhindret Bethans død.

En rettsmedisiner avgjorde at Bethans død var forårsaket av hendelsen på toget 1. desember 2018, hvor hun under påvirkning av alkohol trosset advarselsskiltet og lente seg ut av vinduet, noe som resulterte i dødelige hodeskader.

Coroner Maria Voisin nektet å utarbeide en rapport for å forhindre lignende ulykker, etter å ha blitt informert om at typen togvogn Bethan var i ville fases ut og erstattes.

Bethan Roper, som jobbet for veldedighetsorganisasjonen Welsh Refugee Council og ledet Young Socialists Cardiff, vil bli dypt savnet av familie og venner.

GWR og Network Rail beklaget hendelsen og understreket deres fortsatte engasjement for å forbedre sikkerheten rundt tog og jernbanespor.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.