Tragisk: Væpnede haner har tatt livet av to menn

20/01/2023

Sofie Hansen

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De tragiske dødsfallene fant sted under en årlig festival.

Ifølge New India Express skjedde det første dødsfallet da en mann satte skarpe kniver på haneføtter.

Gande Suryapraksha Rao forberedte hanen sin nøye for den kommende hanekampen i den travle byen Kakinada, som ligger i den sørlige indiske delstaten Andhra Pradesh.

Mens han jobbet iherdig med å forberede seg til kampen, begynte den paniske energien til det store publikumet før kampen å skremme hanen.

I et vilt utbrudd av energi steg fuglen, med et skarpt blad i klørne, opp i luften. Vingene banket raskt mens den beveget seg mot Rao, og i et grusomt skjebnetrekk endte fuglen opp med å skjære opp Raos bein.

Den 43 år gamle mannen ble fraktet til sykehus, men til tross for deres beste innsats, viste det seg snart at skadene hans var for alvorlige til at de kunne redde ham.

I tillegg mistet en mann, identifisert som K. Padmaraju, som var tilskuer ved en hanekamp i East Godavari-distriktet, livet da en av fuglene tok av fra ringen og skar opp armen hans.

Ulovlighetene fortsetter

Dessverre har forsøk på å avskaffe den blodige og barbariske praksisen med hanekamp stort sett vært mislykket i Andhra Pradesh, som ligger på Indias sørøstlige kyst.

I 2018 erklærte Høyesterett i India at aktiviteten skulle være forbudt og ikke lenger finne sted.

Hanekamp har imidlertid fortsatt jevnlig i hele regionen. Hanekamp er en uskreven tradisjon under Sankranti, som markerer en viktig overgang i den astronomiske kalenderen.

Selv om de er offisielt forbudt, finner rettshåndhevelsesbyråer det vanskelig å forhindre disse samlingene ettersom de bare vokser seg større og større.

Folk strømmer til fra fjern og nær for å overvære kampene, og reiser ofte hundrevis av kilometer for å delta i forestillingen.

En tilskuer har til og med avslørt overfor Expressen at han hadde reist 700 kilometer for å se en hanekamp med egne øyne.

Læs også:

Bestemor 57: Starter med OnlyFans for å betale husleie Viktoria Winslow har slått seg sammen med datteren Zoe for å starte med OnlyFans.
"Farmen kjendis" skaper sterke reaksjoner: Produksjonen bryter loven Årets "Farmen kjendis" har gitt mange dramatiske og minneverdige øyeblikk.