Trampet ihjel under religiøs feiring

03/07/2024 08:35

Yvonne Thomsen

Utland
Illustrasjonsbilde. Ulykken skjedde i en by nord for Taj Mahal.
Oppjusterer dødstallet: Minst 121 personer er døde

Det oppstod tilsynelatende panikk blant deltakerne ved et religiøst arrangement i delstaten Uttar Pradesh i det nordlige India tirsdag, ikke så langt fra det verdenskjente bygningen Taj Mahal..

Minst 121 mennesker mistet livet i kaoset, opplyser lokale myndigheter. Mange av disse var kvinner og barn, og mange er fortsatt skadet etter ulykken. Det melder NTB.

Over 250.000 mennesker var tilstede på arrangementet hvor en lokal guru skulle tale til folket. Det er mer enn tre ganger så mange mennesker som det var gitt tillatelse til.

«Deltakerne på den hinduistiske feiringen holdt på å forlate stedet da det kom en støvstorm som blendet dem. Det første til kaos og den tragiske hendelsen. Nå fokuserer vi på støtte og medisinsk hjelp til ofrene», sier embedsmannen Chaitra V i byen Aligarn til nyhetsbyrået AP.

Mange falt og ble liggende oppå hverandre og klemt ihjel,mens andre ble trampet ihjel eller presset ut mot et avløp i veikanten.

Ulykken blir etterforsket.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.