Tre politimenn så på mens den hjemløse mannen druknet: "Jeg hopper ikke ned etter deg"

07/06/2022 14:09

Emma Sletta

Utland
Tre politimenn er midlertidig suspendert for tilsynelatende å ikke gjøre noe for å redde en hjemløs mann fra å drukne.

På lørdag døde en hjemløs mann ved navn Sean Bickings da han frivillig hoppet inn i en elv i byen Tempe, Arizona i USA, og druknet.

Til stede ved hendelsen var tre lokale politimenn som ikke gjorde noe for å redde den druknende mannen, og alle tre er midlertidig suspendert mens hendelsen etterforskes.

Det skriver Unilad.

Politimennene hadde blitt kalt ut for meldinger om et slagsmål mellom den 34 år gamle hjemløse mannen og kjæresten hans, men da de kom dit var det rolig og begge sider hevdet at det ikke hadde vært noe opprør.

Det kan du lese i en uttalelse fra det lokale politiet.

Bickings fikk raskt av seg håndjernene igjen da han ‘samarbeidet fullstendig’.

Foto: Tempe byråd

Før politimennene var ferdige, valgte imidlertid Bickings å klatre over et omtrent 120 centimeter høyt rekkverk på gangveien der de sto og hoppe ned i elven.

Foto: Tempe byråd

På opptak fra politimennens bodycams kan en av dem høres skrikende på Bickings om ikke å svømme i elven.

Etter å ha svømt omtrent 10 meter ut i elva, kan Bickings høres skrikende: "Jeg drukner, jeg drukner."

En av politimennene roper da til ham om å komme tilbake til broen der de står, og den druknende mannen svarer: "Jeg kan ikke. Jeg kan ikke."

Da svarer en av de andre politimennene: "Ok, jeg hopper ikke inn etter deg."

Foto: Tempe byråd

Ifølge uttalelsen fra det lokale politiet forsvant Bickings deretter under overflaten av vannet, hvorpå han ikke kom seg opp igjen.

I stedet for å hoppe i vannet og redde den druknende mannen, kan en av politimenene bli hørt og fortelle et opphisset vitne om å "slappe av" hvis de ikke vil ende opp i politibilen.

"Ok, politiet plukker opp båten nå," kan en annen politimann bli hørt si en stund etter at Bickings forsvinner under overflaten.

Bickings livløse kropp ble senere funnet i vannet, og han ble erklært død.

De tre politimennene er midlertidig suspendert mens saken etterforskes, og politisjef Jeff Glover har omtalt dødsfallet som en tragedie.

Det gjenstår å vite nøyaktig hvorfor Bickings valgte å hoppe i elva når han ikke var arrestert eller mistenkt for noe.

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.