Trodde hun skulle ha briller: Samanthas tur til optikeren reddet livet hennes

19/07/2021 12:45

Emma Sletta

Utland
Den 19 år gamle studenten hadde ofte hodepine og trodde det skyldtes mangel på briller. Årsaken viste seg å være potensielt dødelig.

Samantha Griffith døde ofte med hodepine. Hun trodde det skyldtes mangel på briller. Det var derfor hun bestemte seg for å gå til optikeren. Her fant hun ut at hun ikke manglet briller, men at hun hadde en svulst i hjernen.

Den 19 år gamle studenten fikk senere beskjed om at svulsten forårsaket så mye press bak øynene at den kunne ha blitt blind. I verste fall kunne det til og med ha kostet henne livet.

I sitt første år på college begynte Samantha å være med hodepine. Derfor bestemte hun seg for å ta en tur til optikeren.

I stedet for å få beskjed om at hun trengte briller, ble hun kjørt til sykehus der hun hadde akuttkirurgi. Optikeren oppdaget en potensielt dødelig svulst under studien.

Den 19 år gamle studenten måtte derfor gjennomgå en operasjon for å lindre trykket, noe som ble gjort ved å bore en ny passasje gjennom hjernen hennes.

"Jeg hadde hatt forferdelig hodepine og var veldig følsom for lys," sa hun til WalesOnline, ifølge The Sun.

"Dessverre var bestemoren min død i begynnelsen av året, så jeg tenkte jeg kunne ha blitt deprimert."

«Det var fornuftig på den tiden da jeg ikke lenger likte studioet mitt, selv om jeg alltid hadde drømt om å studere mote, så jeg visste at noe ikke var som det skulle være.»

– Jeg besøkte fastlegen flere ganger, og de trodde det var depresjon, men jeg merket at det ikke var det. Jeg kunne bare ikke finne ut hvorfor jeg hadde så mye smerte.

"Så jeg bestemte meg for å gå til optikeren, og da han først så bak øynene mine, ble jeg kjørt til sykehuset, og det var da de oppdaget svulsten."

"Så snart legen fortalte meg det, overbeviste jeg meg selv om at det var kreft, og jeg ville ikke overleve. Jeg var i sjokk og begynte å tenke på alle tingene jeg ennå ikke hadde fått gjort i livet.

Heldigvis gikk Samanthas operasjon som den skulle, og selv om hun fortsatt har svulsten på plass, forårsaker det ikke lenger problemene hennes.

Den unge studenten vil fortsette å studere, som hun snart vil ha fullført, hvoretter hun vil gjøre sin karriere som motedesigner. Hun har regelmessig MR-skanninger og prøver tatt fra øynene.