Trump forsvarer våpenlov: Texas-skoleskyting var forårsaket av 'gale lærere'

02/06/2022 07:57

Emma

Utland
Donald Trump Jr (tv), Donald Trump og Eric Trump (th) /  Foto: Shutterstock.com
Donald Trump Jr (tv), Donald Trump og Eric Trump (th) / Foto: Shutterstock.com
Donald Trump Jr mener at skoleskytingen som fant sted i Texas i forrige uke, like gjerne kunne ha blitt begått med et ‘balltre’ og delvis skyldtes ‘gale lærere’.

På tirsdag i forrige uke fant en forferdelig skoleskyting sted på en barneskole i Texas da en ung mann gikk amok med en pistol og en halvautomatisk rifle.

19 små barn og to lærere ble drept, flere ble skadet og gjerningsmannen selv - en 18 år gammel mann - ble skutt og drept av politiet.

Skytingen er den mest dødelige på en skole i USA på et helt tiår, og det har igjen utløst debatten om amerikanske våpenlover, som i mange stater er slappe, for å si det mildt.

USAs nåværende president, Joe Biden, har kunngjort at kravene til kjøp av våpen bør være strengere, mens USAs tidligere president, Donald Trump, har en sønn, Donald Trump Jr, som ikke akkurat er enig.

I en video på Facebook forsvarte han våpenlover, og hevdet at angrepet ville ha vært minst like dødelig hvis gjerningsmannen hadde brukt et ‘balltre’.

"De kommer til å klandre våpen," kan han bli hørt si i videoen, hvor han også sier, "De kommer til å klandre alle ting fordi ingen kan ta ansvar for sine handlinger."

Han fortsetter å gjøre narr av folk som klandrer masseskytinger på lax gun lover i stedet for "sosiopat som utfører det."

I en ekstremt sarkastisk tone sier han: "Hvis det ikke var for våpenet, ville denne gutten være et godt tilpasset, fornuftig individ - han ville være et fantastisk menneske, ikke sant?"

Han fortsetter: "Han ville ha gjort akkurat det samme med et balltre, en bombe eller en slags improvisert enhet, eller en machete."

Trump Jr klandrer i stedet skoleskytingen for problemer i gjerningsmannens familie, hans mentale problemer og til og med ‘gale lærere’.

I skrivende stund har USA sett mer enn 200 masseskytinger (skyting med minst fire dødsfall foruten skytteren) siden årsskiftet, og Trump Jrs uttalelser har derfor vekket stor debatt.

Jon Cooper, som har jobbet med den tidligere amerikanske presidenten Barack Obama, skrev på Twitter: "Er Donald Trump Jr en idiot eller er han på stoff?"

Filmprodusenten Jeremy Newberger skrev også på sosiale medier: "Det faktum at Don Jr. skylder på skoleskytinger på lærere, får meg til å ville slå kokainhandleren hans."

Donald Trump Jrs far, Donald Trump, er kjent for å støtte amerikanernes rett til å bære våpen og være en sterk motstander av strengere våpenlover.

 

 

 

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.