Tusenvis av luksusbiler i brann midt på havet

21/02/2022 08:27

Emma Sletta

Utland
Foto: Den portugisiske flåte.
Foto: Den portugisiske flåte.
Et lasteskip fylt med biler fra blant annet bilprodusenten Porsche har tatt fyr og de mange tusen bilene er etterlatt.

Tirsdag morgen, 15. februar, var lasteskipet Felicity Ace midt i Atlanterhavet etter at det hadde reist fra Emden i Tyskland, på vei til Davisville i den amerikanske delstaten Rhode Island i det nordvestlige USA.

Det skriver flere internasjonale og danske medier.

Om bord på skipet var det rundt 4000 biler og 22 besetningsmedlemmer, men nå har mannskapet forlatt skipet etter hvert som brannen har brutt ut om bord.

Tirsdag morgen utstedte Felicity Ace et nødsignal, og fire nærliggende skip og ett skip fra den portugisiske kystvakten kom til unnsetning og evakuerte de 22 besetningsmedlemmene til et hotell mer enn 150 kilometer unna på den portugisiske øya Faial, som ligger i Azorenes skjærgård omtrent 1000 kilometer utenfor vestkysten av Portugal.

Skipet er om lag 200 meter langt og fraktet på en last på rundt 4000 biler av merkene Porsche og Volkswagen, og ifølge Ekstra Bladet var det også biler av merket Lamborghini om bord.

Det er ennå ikke bekreftet hva som forårsaket brannen eller hvorfor den ikke kunne slukkes, men Porsche har bekreftet hendelsen via appen deres, 'Track Your Dream'. Det skriver Auto Evolution.

Her har bilprodusenten skrevet følgende uttalelse:

– Vi er klar over en hendelse som involverer felicity ace, et spesialisert lasteskip som transporterer Porsche-kjøretøy. Din bilforhandler vil gi deg ytterligere informasjon om hvordan dette vil påvirke deg så snart vi har ytterligere informasjon og vet hele omfanget av situasjonen.

Ifølge Business Insider har Volkswagen også bekreftet hendelsen, med en talsperson for bilprodusenten som sier: 

– Vi er kjent med en hendelse i dag med et lasteskip som frakter Volkswagen Group-kjøretøy over Atlanterhavet. På dette tidspunktet er vi ikke klar over skaden. Vi samarbeider med lokale myndigheter og rederiet for å undersøke årsaken til hendelsen.

En talsperson for Porsche har også siden sagt at et «antall» av selskapets biler var om bord på skipet, ogGuardian har siden rapportert at det er rundt 1.100 Porsche-biler. 

Bilene og skipet har blitt etterlatt på Atlanterhavet, mens de venter på at brannen skal gå ut på egen hånd.