Ukrainas utenriksminister kritiserer NATO-land: Dere bør gjøre mer

07/04/2022 08:15

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ukrainas utenriksminister har nettopp holdt en tale på et NATO-møte.

I dag møttes utenriksministrene i G7-landene, og samtidig skal utenriksministrene i NATO-landene møtes.

Ifølge TV 2 er agendaen for møtet hvordan hvert land best kan støtte Ukraina med våpen, og Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba var derfor også til stede, der han nettopp har holdt en tale.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg startet møtet, og han roste blant annet Kuleba for ukrainernes motstand mot Russland.

Samtidig understreket han at NATO vil fortsette å støtte Ukraina med blant annet våpen, og han oppfordret alle NATO-land til å støtte Ukraina med våpen.

Så snakket Kuleba, hvor han uttalte at det er nettopp våpen som Ukraina trenger mest.

«Jeg har tre ting på agendaen min: våpen, våpen og våpen,» sa han, og forklarte: «Jo flere våpen vi får, og jo før de kommer, jo raskere kan vi stoppe russerne og unngå flere massakrer.»

Han kritiserte imidlertid også NATO-land som ikke har ønsket å sende såkalte angrepsvåpen til Ukraina.

Dette gjelder blant annet Tyskland, som ellers har endret en historisk holdning da de valgte å levere våpen til en krigssone.

Kuleba sa at han var takknemlig for Tysklands støtte, men understreket at han gjerne vil at de skal gjøre mer, og for eksempel også sende angrepsvåpen til Ukraina, slik mange andre NATO-land har gjort.

"Det er to måter du kan se på våpenleveranser. På den ene siden vil du ikke levere fordi det vil trekke NATO inn i krigen, den andre er at du leverer våpen og lar ukrainerne kjempe krigen,”forklarte Kuleba.

– Det er viktig at vi har besøk av Kuleba i dag slik at vi kan finne ut hvordan vi kan hjelpe sammen. Ukraina kjemper en defensiv krig, slik at forskjellen mellom forsvarsvåpen og angrepsvåpen egentlig ikke eksisterer.»

Stoltenberg uttalte da nok en gang at NATO vil støtte Ukraina, men at de ikke vil fortsette å sende soldater til landet.

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.