Ukrainas utenriksminister snakker ut om spesielt tap: «Russland kan ha ødelagt vår «drøm»

28/02/2022 08:39

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den ukrainske utenriksministeren har uttalt seg på sosiale medier om tapet av verdens største fly, som er tapt i kampen mot russiske tropper.

Det er nå den femte dagen av Russlands invasjon av deres mindre nabo i vest, og russiske og ukrainske tropper har kjempet flere kamper over vest-Ukraina og i landets hovedstad Kiev.

Disse kampene har drept hundrevis av både ukrainske og russiske soldater, men også sivile, og store deler av Ukraina har blitt ødelagt av russiske rakett- og gatekamper mellom soldatene i de to landene.

En av disse mange kampene fant sted rundt Hostomel flyplass, som ligger omtrent en time unna Kiev.

Flyplassen er selvfølgelig hjem til flere fly og viktig for infrastruktur, men det er også veldig spesielt fordi det er hjem til 'Mriya' [rød. Drøm], som er navnet på Antonov AN-225 - verdens største fly.

Foto: Shutterstock.com

Flyet brukes ikke til krigføring, men er et lastefly, som blant annet brukes til å transportere lettelse til det sårbare området, og det er det eneste av sitt slag i verden.

Eller det vil, flyet var det eneste av sitt slag i verden.

Kampene på flyplassen har ført til at flyet dessverre har blitt brent av. Det skriver Ladbible

Ifølge to flyplassansatte ble flyet parkert i en hangar, hvor det ble brent av ukjente grunner. De har fortalt den ukrainske radiostasjonen Radio Svoboda.

Den uheldige hendelsen er også bekreftet på landets offisielle Twitter-profil, det samme har Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba lagt ut på Twitter om hendelsen.

Sammen med et arkivbilde av flyet skrev han: «Dette var verdens største fly, AN-225 'Mriya'. Russland kan ha ødelagt vår 'Mriya', men de vil aldri være i stand til å ødelegge vår drøm om en sterk, fri og demokratisk europeisk stat. Vi må herske!"

Lignende ord ble skrevet på Ukrainas offisielle Twitter-profil, der det blant annet ble annonsert at flyet skal bygges igjen.