Ung kvinne ringer til mannen sin med en grusom beskjed - legene kan ikke tro det de finner i magen hennes

14/07/2017 13:30

Ida Veiden Brakstad

Utland
I februar kom et par tvillinger til verden - til tross for at moren deres hadde ligget i koma i fem måneder.

Den 21-årige kvinnen Frankielen da Silva Zampoli Padhila døde under tragiske omstendigheter da hun plutselig fikk et slag i oktober i fjor.

Den unge kvinnen fra Brasil var ni uker på vei med tvillinger.

Det skriver britiske Metro.

Foto: Caters/Polfoto.

123 dager senere - i februar 2017 - kom de sju måneder gamle barna til verden. En liten jente og en liten gutt. Tvillingenes små hjerter banket fortsatt da Frankielen da Silva Zampoli Padhila døde, så legene forsøgte å redde dem.

Den usedvanlige graviditet var imidlertid ikke uten komplikasjoner, og legene måtte gi morens kropp medisin underveis for å unngå at den lukket helt ned før barnene ble født.

Barnene har fått navnene Asaph og Anna Vitoria og faren Muriel Padhila beskriver deres fødsel som et mirakel. 

Artiklen fortsetter under bildene.

Foto: Caters/Polfoto.

Foto: Caters/Polfoto.

Muriel Padhila var på vei på jobb i oktober da Frankielen da Silva Zampoli Padhila ringte ham og ba ham komme hjem igjen:

- Hun sa at hennes hode holdt på å ta knekken på henne. Jeg ba henne om å ta noen smertestillende piller, men hun sa at smertekn kom fra bakerst i nakken og at den var så kraftig at hun var redd hun kom til å kollapse, sier Muriel Padihla til Metro.

Da han kom hjem fandt han konen sin i en tilstand hvor hun rystet, gråt og kastet opp av smerte. Muriel Padhila kjørte henne på sykehuset, men underveis mistet hun bevistheten og vågnet aldri opp igjen.

Foto: Caters/Polfoto.

I følge legene hadde Frankielen da Silva Zampoli Padhila fått en hjerneblødning da en vene hadde sprunget i hodet hennes. Etter tre dagers undersøkelser ble den unge kvinnen erklært hjernedød. 

Først mente legene at det ikke var noe håp for de ufødte tvillingene, men så viste en scanning at hjertene deres fortsatt slo. 

- Alle Frankielens organer var intakte og fungerte som de skulle. Vi besluttet oss derfor for å holde henne i live for å redde de ufødte barna. Og hver dag så vi dem vokse normalt, sier lege Dalton Rivabem til Metro.

Artiklen fortsetter under bildene.

Foto: Caters/Polfoto.

Foto: Caters/Polfoto.

Legene fikk hjelp fra en portugisisk lege som hadde vært ute for et liknende tilfelle tidligere. Tvillinegen er imidlertid de barna som har blitt holdt lengst i live.

Mer enn 20 leger, sykepleiere, ernæringseksperter, fysioterapeuter og annet helsepersonale hjalp til med å pleie den hjernedøde pasienten og hennes ufødte tvillinger. 

Paret hadde i forveien en to år gammel datter ved navn Isa Beatriz som altså er storesøster til de to små tvillingene.