Ungt par fikk et sjokk da de så sin enorme regning: "Jeg visste at prisene steg, men jeg trodde ikke det var så mye!"

22/03/2022 13:46

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er ingen hemmelighet at spesielt strøm- og gassprisene har skutt i været i det siste, men et ungt par fikk et sjokk da de så strøm- og gassregningen her om dagen.

Sam Mottram og Maddie Robertson, er begge 22 og bor sammen i en liten to-roms leilighet i Harpenden, Storbritannia.

Her om dagen fikk Sam, som jobber som mekaniker, et varsel på smarttelefonen sin fra 'Shell Energy's' -appen, og sa at han måtte oppdatere kredittkortinformasjonen sin fordi det ikke var nok på kontoen til å dekke forbruket av elektrisitet og gass.

«[Jeg] syntes det var litt rart,» sa Sam  om saken, som ble enda mer mystisk da han åpnet appen og sjekket størrelsen på parets strøm- og gassregning. 

Her kunne han se at de måtte betale en regning på 1,9 milliarder pund (om lag 17 milliarder kroner).

Et beløp som tilsvarer om lag 15 prosent av hva strøm- og gassregningen for alle husholdninger over hele Storbritannia normalt høres ut som, og som normalt vil kunne betale for 2700 fotballkamper på store stadioner.

Maddie, som jobber som lærer, var også mistenksom da kjæresten leste figuren høyt i sjokk, da regningen deres - selv med de stigende prisene - bare skulle være rundt £ 1300 (omtrent 11.600 kroner) i ett år.

"Maddie trodde jeg hadde sett feil ut, hun trodde jeg var gal," forklarte Sam, "men yeah, det er morsomt. Jeg visste at prisene gikk opp, men jeg trodde ikke det var så mye!

Det unge paret ble raskt lettet og tok regningen med et smil da de fant ut at logisk sett var det en teknisk feil.

Shell Energy har dermed bekreftet overfor Ladbible og paret at det var en teknisk feil, og at paret åpenbart ikke trenger å betale det vanvittige beløpet.

 

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.