Urovekkende drapssak av kvinne: Hennes spøkelse "løste" sitt eget drap

11/11/2022 14:06

Sofie

Utland
Foto: Twitter
Ånden til en myrdet kvinne antas å ha bidratt til å løse hennes egen død i en forvirrende sak fra 1970-tallet.

Respirasjonsterapeut Teresita Basa ble brutalt myrdet og etterlatt naken under en brennende madrass i hjemmet hennes i 1977.

Til tross for å ha intervjuet de nære henne, hadde politiet ingen spor av hvem morderen var - men en av de få ledetrådene som et notat i dagboken hennes der det sto “Få billetter til A.S.”

Seks måneder etter drapet forble saken uløst inntil politiet mottok et merkelig tips fra et medlem av offentligheten, skriver Unilad.

Kirurg Dr Jose Chua, og hans kone var også åndedrettsterapeut ved det samme sykehuset som Basa hadde jobbet på, fortalte politiet at kona hans hadde blitt “besatt” ved tre separate anledninger av Basas ånd. 

Han sa under disse hendelsene at kona hans så ut til å være i transe og ville snakke på Basas morsmål Tagalog, som kona han kjente, men sjelden brukte. 

Ifølge Chua, gjennom sin kone Basa sa: “Doktor, jeg vil gjerne be om din hjelp. Mannen som myrdet meg er fortsatt på frifot.” 

Han fortsatte med å si at ånden fortalte ham at hun hadde blitt drept av en mann ved navn Allan Showery, som hadde kommet for å reparere TV-en hennes, men endte opp med å drepe henne og stjele smykkene hennes.

Detektiver bestemte seg for å sjekke tipset, til tross for dets uvanlige bakgrunn. 

Detektiv Joseph Stachula sa til forfatteren Adam Selzer: “Jeg snakker med halliker, prostituerte, narkomane i Belmont-området. 

“Dr og fru Chua er utdannet, intelligente mennesker som bor i et hus på 90 000 dollar - en tydelig forandring for meg. 

“Jeg ville ha informasjon om dette drapet. Jeg lyttet og handlet på det de fortalte meg.” 

Politiet besøkte Showerys leilighet og oppdaget at partneren hans hadde på seg noen smykker som tilhørte Basa. 

Opprinnelig benektet Showery enhver involvering i drapet, men senere signerte han en tilståelse som innrømmet å ha knivstukket og ranet Basa før han startet en brann og dro. 

Imidlertid trakk han senere tilbake tilståelsen og hevdet at han hadde blitt tvunget til det etter at politiet fortalte ham at de ville arrestere hans gravide partner. 

Til slutt gikk saken til rettssak, men jurymedlemmene kunne ikke bli enige om dommen og den ble erklært en feil rettssak. 

I forkant av en ny rettssak innrømmet Showery nok en gang sin skyld og endret påstanden. Han ble dømt til 14 år for drap, ran og brannstiftelse.