Urovekkende teori: Sånn forsvant paret på camping

30/03/2021 21:49

Emma Sletta

Utland
Politiet tror de er nær ved å finne ut av hvordan et eldre par forsvant fra teltet sitt for mer enn et år siden.

Det er 12 måneder siden Russell Hill og Carol Clay forlot sitt hjem i Victoria for å dra på campingtur i den rolige, men avsidesliggende Wonnangatta-dalen. Paret ble sist sett 20. mars i fjor.

Etter et år med etterforskning der politiet har snudd hver stein, politiet etterforskere tror de kan møte et potensielt gjennombrudd i den mystiske saken. Det er det News.com.au skriver.

Politikommissær Andrew Stamper sa til A Current Affair at politiet leter etter en rekke mennesker, inkludert føreren av en hvit pickup.

"Det kan virke som det er en svært liten sannsynlighet for at folk i den hvite pickupen har informasjon om Russel og Carols forsvinning, men vi har ikke råd til ikke å snu hver stein," sa han i programmet.

Bilen ble sett på et offentlig toalett i dalen dagen før paret for siste gang hadde kontakt med sine venner.

Politiet undersøker også om paret ble overfalt kort tid etter at de ankom da toalettet på campingplassen ikke hadde blitt brukt, noe som tyder på at paret bare hadde tilbrakt kort tid i området før de døde.

Russell Hill ringte vennene sine ved hjelp av en spesiell radio den 20.

Den siste teorien som politiet føler er at paret kan ha blitt skutt av jegere. Politiet har spekulert i at paret hadde vært vitne til noe de ikke skulle ha sett, og derfor måtte betale med sine liv.

Russell Hill hadde tatt med seg en dyr drone, som han regelmessig brukte når han campet. Denne dronen forblir borte og politiets teori er at han kan ha filmet noe ved et uhell som ikke burde ha blitt filmet.

"Det er en rekke scenarier vi ser på," sa han, med henvisning til det faktum at paret kan ha blitt drept av jegere.

" Det er definitivt en vi ikke kan eliminere. Jeg sitter ikke fast på et bestemt scenario."

Politiet håpet de hadde gjort et gjennombrudd i saken i forrige uke da en drone lik Russell Hills ble funnet i dalen, men det var ikke hans drone.

74 år gamle Russell Hill og 73 år gamle Carol Clay hadde vært i et forhold i årevis da de la ut på en campingtur til den vakre dalen. Deretter ble campingplassen deres funnet nedbrent og soveposene deres var borte.

En av Russell Hills nære venner, som ofte har vært camping med 74-åringen gjennom årene, har forklart sin skumle teori om hva som kan ha skjedd med paret.

I en tale til Nine's Under Investigation sa vennen Rob Ashlin at han hadde lite håp om at de ville bli funnet.

"Det faktum at det har blitt rapportert at deres soveposer manglet gjør at jeg føler at disse soveposene ble kjørt bort derfra og brukt som likposer," sa han.

"Det er mange steder - området er svært ujevnt - hvor de kan kvitte seg med dem slik at de aldri eksisterer igjen."

Rob Ashlin visste også at hans nære venn ikke ville ha satt opp teltområdet på den måten det ble funnet, hvor ting ble spredt overalt.

"Jeg visste umiddelbart at noe virkelig utilgivelig hadde skjedd," sa han etter at han så bilder av det ødelagte teltområdet.

Hans teori er støttet opp av Lachlan Culican, som hjalp politiet under det vanskelige søket i terrenget.

Lachlan Culican er ekspert på å navigere i disse områdene i Australia. Han tror også paret kan ha kommet over noe ulovlig eller blitt drept av jegere.

Under søket med politiet fant Lachlan Culican et dødt hjort hver 200 eller 300 meter.

Russell Hill ringte vennene sine klokken 18.30 den 20. Neste dag, rundt klokken 14.m,fant andre bobiler parets utbrente teltplass med Russell Hills bil i nærheten.

Politiet tror teltstedet ble brent ned i et forsøk på å ødelegge bevis.