Utrolig historie om en kvinne som kom tilbake til livet etter å ha vært død i 17 timer

08/11/2022 10:16

Sofie

Utland
En kvinne forvirret leger da hun kom tilbake til livet etter å ha vært død i mer enn 17 timer.

Velma Thomas fikk et hjerteinfarkt i hjemme sitt i Virginia i 2008 og ble fraktet til sykehus. 

Mens hun var der, fikk hun ytterligere to hjerteinfarkt og ble satt på livsstøtte - i alt sluttet hjertet hennes å slå tre ganger og hun var klinisk død, uten hjerneaktivitet,  17 timer.

Men ti minutter etter at hun ble tatt av livsstøtte, mens legene forberedte seg på å ta organene hennes for donasjoner, våknet hun. 

Hjertespesialist Kevin Eggleston sa den gang: “Det er ting som vi leger og sykepleiere ikke alltid kan forklare. Jeg tror dette er et av disse tilfellene.” 

Etter hendelsen sa hennes lamslåtte sønn Tim: “Vi bare ba og ba og ba. Og jeg kom til den konklusjonen at hun ikke kom til å klare det. 

“Jeg fikk bekreftelse fra Gud om å ta henne av respiratoren, og presten min sa det samme. Jeg følte en følelse av fred at jeg tok den riktige avgjørelsen. Huden hennes hadde allerede begynt å stivne, hendene og tærne krøllet seg sammen. Det var ikke noe liv der.” 

Han sa at han forlot sykehuset, men så fikk han en telefon fra medisinere som sa at hun viste tegn til liv. 

Han skyndte seg tilbake til sykehuset og fant moren sin i live og våken.

Hendelsen ble hyllet som et “mirakel” av Dr Egglestone. 

Den supersjeldne forekomsten er kjent som Lazarus syndrom - eller ‘autoresuscitation’ etter mislykket hjerte-lunge-redning - og er spontan tilbakevending av en normal hjerterytme etter mislykkede forsøk på gjenopplivning. 

Thomas har faktisk verdensrekorden for lengst død før han kom tilbake til livet. 

Noen mennesker som har dødd bare for å komme tilbake til livet senere hevder å ha sett et glimt av etterlivet. 

Scott Drummond, fra USA, døde mens han gjennomgikk en rutineoperasjon for å fikse tommelen, før han kom tilbake til livet 20 minutter senere. 

Han sa at etter at hjertet sluttet å slå, fløt han ut av kroppen og så ned på seg selv på operasjonsbordet. 

Han fortsatte: “Og jeg husker så tydelig at jeg aldri kunne se tilbake, eller jeg ble bedt om å aldri se tilbake igjen, og det neste jeg visste, så stod jeg på en åker der personen som var med meg var rett ved siden av meg, men jeg kunne ikke se dem. 

“Jeg så over til venstre og det var noen store, høye trær, og jeg husker de var de mest uvanlige trærne, de hadde en lang stamme med blader på toppen, og det var mange av dem. 

“Så til høyre for det, som fortsatt ville være til venstre for meg, var markblomster, vakre markblomster, og de var omtrent opp til midjen min.” 

Drummond sier at det var en stemme som fortalte ham at det ikke var hans tid, og at han kom tilbake til kroppen sin.