Utrolig: Kvinne fødte 69 barn, og mannen var far til 18 flere barn

16/08/2023 23:30

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En kvinne klarte å føde 69 barn i løpet av livet, og de hadde alle samme far.

Hvis du noen gang har gått en tur på gaten og sett en familie med fire, fem eller kanskje seks barn og syntes det er sprøtt å ha så mange barn, bør du holde et godt grep om hatten og brillene før du leser videre.

Verdensrekorden for å føde flest barn ble satt av kona til russiske Feodor Vassilyev (født 1707 - død 1782); Valentina Vassilyev.

I løpet av livet - som antas å være 76 år gammel - klarte hun å føde ikke mindre enn 69 barn.

Det melder flere medier og Guinness World Records, som også har anerkjent Valentinas mange barn som offisiell verdensrekord.

Nå kan du tenke at det høres usannsynlig ut, da hun må ha vært gravid i nesten 52 år av livet, men det er ikke tilfelle.

Valentina fødte firlinger fire ganger, trillinger syv ganger og tvillinger så mange som 16 ganger, og hun fødte aldri mindre enn to barn om gangen.

Ifølge Guinness World Records er det usikkerhet rundt historien, men det er langt fra usannsynlig at Valentina kan ha hatt en genetisk defekt som førte til at hun hadde en tendens til å føde mer enn ett barn om gangen, akkurat som hun godt kan ha vært i stand til å gjennomgå 27 fødsler i løpet av sine fruktbare år.  som kilder hevder.

Av alle disse barna døde bare to mens de var nyfødte, og en annen døde mens de var barn.

Hadde flere barn

Offisielle dokumenter indikerer også at Fjodor hadde ytterligere 18 barn med sin andre kone.

Han har imidlertid ikke fått æren av en verdensrekord, da rekorden for flest barn for menn er LANGT høyere enn 87 barn.

I følge TimeLinx er det faktisk militærleder Djengis Khan som fortsetter å holde rekorden for å være far til flest barn. Selv om det nøyaktige antallet ikke er kjent, antas det at han var far til mer enn 1000 barn. 

Andre menn som hadde et imponerende antall barn var den marokkanske sultanen Ismail Ibn Sharif, som hadde 888 barn, og Bertold P. Wiesner, som donerte så mye sæd at han antas å ha blitt far til rundt 600 barn.

Ifølge Wikipedia er kvinnen som har fått nest flest barn  også en russisk kvinne, bare kjent som fru Kirillov. Hun hadde 57 barn og, som Valentina, fødte aldri mindre enn to barn om gangen. 

På tredjeplass er tyske Barbara Strazmann, som fødte 53 barn, hvorav 19 døde ved fødselen. Barbara fødte også ett sett med sixlings og en seks sevenlings, noe som er en av årsakene til de mange dødfødslene.

Ifølge Videnskab.dk føder den gjennomsnittlige danske kvinnen bare 1,67 barn. I  USA er tallet  litt over to, og i utviklingsland er tallet mye høyere.

Det forventes imidlertid at en gjennomsnittlig verdenskvinne vil føde mindre enn to barn rundt år 2050-2100, og at verdens befolkning dermed vil synke.

Læs også:

Kongelig tatt på fersken i 87 km/t: Nå må boten betales Prinsen ble oppdaget i å kjøre for fort.
Her er forskjellen på mandariner og klementiner De smaker godt, men hva er egentlig forskjellen?