Utrolig rekord: Verdens eldste noensinne har vist seg – se den ville alderen hans

26/08/2020 17:09

Emma

Utland
Hvis informasjonen viser seg å være riktig, kan indonesiske Mbah Gotho suverent snappe tittelen på verdens eldste menneske - noensinne.

Tittelen som den eldste person i verdenshistorien har så langt tilhørt den franske kvinnen Jeanne Calment, som døde i en alder av 122 i 1997.

Nå er det imidlertid mye som tyder på at den avdøde rekordholderen må gi bort denne tittelen etter at en indonesisk mann nå har avslørt sin vanvittige alder. Skriver Metro.

Den (antagellige) nye innehaveren av rekorden heter Mbah Gotho, og ifølge godkjente dokumenter har Gotho levd i utrolige 145 år!

Mbah Gotho har så langt levd i mange år ute av offentlighetens øye, men nå har hans alder blitt avslørt. Dette har ført indonesiske myndigheter til å undersøke en rekke fødselsdokumenter og har siden bekreftet at den er godt nok. Mbah Gotho ble født i 31. December 1870.

Men den utrolig høye alderen er ikke noe som gleder Mbah Gotho - tvert imot. For hvis du spør den gamle mannen selv, er han klar til å dø.

- Det jeg ønsker, er å dø. Mine barnebarn er alle uavhengige nå, sa den gamle mannen i et intervju med Liputan 6.

Samtidig sier han at han har levd så lenge, at han har set alle sine 10 søsken, hans barn og hans fire koner dø, og den siste døde for 28 år siden.

Nå har Mbah Gotho kun barnebarna tilbake, og en av dem har fortalt at bestefaren bruker mesteparten av tiden på å lytte til radioen, da øynene hans er for dårlige til å se på TV.

Hvorvidt Mbah Gotho ender opp med å bli kåret til verdens eldste noensinne, er imidlertid ikke sikkert ennå. For det første må dokumentene bekreftes av uavhengige eksperter.

Tidligere har mange forsøkt å skaffe seg den berømte tittelen – inkludert en påstått 171-åring fra Nigeria og en 163-åring fra Etiopia. Men uten å lykkes.

På spørsmål om hva hemmeligheten bak et langt liv er, svarte Mbah Gotho:

Hemmeligheten er bare tålmodighet.

I videoen nedenfor kan du se den eldre herren i sitt hjem.