Venninner delte smilende selfie på Facebook: Timer senere ble den ene funnet død

17/01/2018 16:00

Anniken Hauge

Utland
En 21 år gammel kvinne fra Canada ble mandag dømt for drapet på venninnen sin som fant sted i mars 2015. Et av bevisene i saken var en selfie som ble delt på Facebook bare noen timer før den unge kvinnen ble funnet død.

21-årige Cheyenne Rose Antoine ble denne uken dømt for fengsel for drapet på sin 18-årige venninne Brittney Gargol, som ble funnet død i den kanadiske byen Saskatoon i mars 2015.

Blant sakens bevismateriale var en såkalt selfie av de to jentene som ble delt på Facebook timer før den unge kvinnen ble funnet død.

Det skriver britiske The Sun.

På bildet står Brittney Gargol og Cheyenne Rose Antoine ved siden av hverandre og smiler. Men bildet viser også at Cheyenne Rose Antoine har på seg beltet som politiet mener var gjerningsvåpenet.

Beltet lå ifølge politiet nær Brittney Gargols døde kropp da hun ble funnet nær en lasteplass i utkanten av byen.

Cheyenne Rose Antoine skal ha forklart hvordan hun og venninnen hadde vært ute å drukket, og deretter begynt å krangle. Over for politiet hevder den unge kvinnen dog at hun ikke klarer å huske at hun drepte Brittney Gargol.

Cheyenne Rose Antoine og Brittney Gargol Foto: Facebook

Ifølge Robin Ritter som er anklager i saken, prøvde Cheyenne Rose Antoine å lede politiet på villspor, da hun timer etter Brittney Gargols forsvinning skrev et innlegg hvor hun etterlyste venninnen sin.

Cheyenne Rose Antoine skal dessuten ha hevdet at hun gikk hjem med en ukjent mann den kvelden. En kammerat skal dog ha gitt politiet tips om at den unge kvinnen hadde tilstått overfor ham.

Ut fra opplysninger på sosiale medier har det lykkes politiet å sette en tidslinje sammen over de unge kvinnenes kveld. 

Den omfattende etterforskningen av drapssaken har strukket seg over nesten to år. Først ble Cheyenne Rose Antoine siktet for uaktsomt drap.

Senere erkjente hun seg skyldig i drapet, men hevdet altså at hun ikke husket å ha gjort det. Mandag kom det endelig dom i saken om drapet på Brittney Gargol.

Gjennom advokaten Lisa Watson har Cheyenne Rose Antoine beklaget hendelsen:

- Jeg kommer aldri til å kunne tilgi meg selv. Ingenting jeg sier eller gjør vil noensinne få henne tilbake. Jeg er veldig, veldig lei meg. Det skulle aldri skjedd, forteller Cheyenne Rose Antoine.