Verdens eldste person død: Johanna ble 128 år

08/03/2023

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Verdens eldste person er død – Johanna Mazibuko skal ha blitt 128 år gammel.

I mai skal hun ha fylt 129 år, men 3. mars tok et langt liv slutt.

Daily Mail melder at Johanna Mazibuko, som hevdes å være verdens eldste person, er død.

Den sørafrikanske kvinnen, som var syvbarnsmor, døde i sitt hjem 3. mars, ifølge lokale medier, og ifølge svigerdatteren Thandiwe Wesinyana, som også tok seg av sin aldrende svigermor, var det et hjerneslag som tok livet av den 128 år gamle kvinnen.

I anledning 128-årsdagen ble hun ifølge Daily Mail intervjuet av lokale medier, og her uttalte hun:

– Jeg er overrasket over hvorfor jeg fortsatt er her etter så mange år. Hvorfor er jeg fortsatt her? Folk rundt meg dør.

– Når dør jeg? Hva er meningen med å være i live? Jeg har blitt lei av verden fordi jeg bare sitter her og ikke gjør noe.

Offisielt er en amerikansk kvinne som er 115 år gammel verdens eldste person. Hun tok det stedet fra en fransk nonne som fylte 118 år og døde tidligere i år.

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.