'Verdens ensomste' spekkhogger har dødd

11/03/2023

Mikkel Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kiska var den siste spekkhoggeren i kanadisk fangenskap. Hun døde fredag i en alder av 47 år.

Dette opplyser de regionale myndighetene i Ontario i Canada, der Kiska bodde i fornøyelsesparken MarineLand, ifølge Reuters

Kiska hadde blitt kalt 'verdens ensommeste spekkhogger' fordi den hadde levd alene i et basseng ved MarineLand de siste 12 årene av sitt liv.

Departementet ble informert av MarineLand om at hvalen ved navn Kiska døde i MarineLand 9. mars 2023, sier en talsmann for de regionale myndighetene.

Kiska ble tatt utenfor Island i 1979 og var rundt 47 år gammel da hun døde.

Før det kom så langt hadde Kiska vært gjennom mye. Hun hadde mistet alle fem kalvene sine, alle født i fornøyelsesparken, i ung alder.

Kiska bodde opprinnelig i et akvarium på Island sammen med blant andre Keiko, som var stjernen i den originale 'Free Willy'-filmen fra 1993.

Hun ble deretter solgt til MarineLand, hvor hun bodde resten av livet.

Kiska ble virkelig kjent da et videoklipp i 2021 gikk viralt. Her stampet spekkhoggeren hodet mot bassengkanten, og dyreverngrupper har tidligere kritisert fornøyelsesparken for å ha en spekkhogger, som er et dyr som i naturen danner familiegrupper på mellom 10 og 30 individer, gående i total isolasjon siden 2011.

Den behandlingen har tidligere fått dyrevelferdsorganisasjonen PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) til å beskrive Kiska som 'verdens mest ensomme spekkhogger'.

Læs også:

Sportsstjerne død i tragisk ulykke Sportsstjernen har på tragisk vis gått bort.
Erna Solberg: Ny kald krig Derfor bør Norge bli med i EU.