Verdens høyeste ektepar er på høyde med en sjiraff

15/02/2022 10:11

Emma Sletta

Utland
Foto: Facebook / Guinnes World Records
Foto: Facebook / Guinnes World Records
Verdens høyeste ektepar har en kombinert høyde, noe som betyr at de er høyere enn de fleste busser og lastebiler hvis de står på hverandres skuldre.

Du har sikkert hørt om Robert Pershing Wadlow fra Alton i USA, som er den høyeste mannen som noen gang har levd da han var hele 272 centimeter høy. Dessverre døde han i 1940 i en alder av bare 22 år.

Foto: Guinnes World Records

Du har kanskje også hørt om Sultan Kösen, verdens høyeste levende mann med en høyde på så mye som 251 centimeter, eller Rumeysa Gelgi, verdens høyeste levende kvinne med en høyde på 215 centimeter.

Hvis du setter de to sammen, ville de ha en total høyde på 466 centimeter, og hvis de giftet seg, ville de derfor slå en annen verdensrekord.

Foto: Facebook / Guinnes World Records

Rekorden for verdens høyeste ektepar er for tiden 423,47 centimeter og holdes av det kinesiske paret Sun Mingming og Xu Yan.

Paret giftet seg 4. august 2013 i Beijing i Kina, og begge er profesjonelle idrettsutøvere.

Sun Mingming, som er 236,17 centimeter høy, er - ikke overraskende - en basketballspiller, og Xu Yan, som er 187,30 centimeter høy, er håndballspiller.

Foto: Facebook / Guinnes World Records

De to møttes gjennom sporten under De nasjonale lekene i Kina i 2009, og siden da har deres kjærlighet bare blitt større.

Om det kan være så stort som dem, er imidlertid ikke sikkert.

De to har en kombinert høyde som gjør dem høyere enn en vanlig buss eller lastebil hvis de står på hverandres skuldre, og de vil også kunne  matche mange sjiraffer i høyden.  

Foto: Facebook / Guinnes World Records

I den andre enden av skalaen finner du verdens minste ektepar, brasilianske Paulo da Silva Barros og Katyucia Hoshino Barros, som i dag bor i London og måler henholdsvis 91,13 centimeter og 90,28 centimeter.

Paret har derfor en total høyde på bare 181,41 centimeter - eller nøyaktig høyden på den gjennomsnittlige norsk mannen.

Det lille paret vil derfor ikke engang nå verken Sun Mingmings hode eller Xu Yans panne, selv om de sto oppå hverandre.