Veterinær advarer hundeeiere om rask spredningssykdom: Ikke ta hunden til stranden

31/01/2022 09:42

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En britisk veterinær har advart om en sykdom som sprer seg med lyn fast blant hunder.

British Brogan-Alexandra Proud er veterinær og driver en mobil dyreklinikk kalt Yorkshire Coast Pet Care, og advarte først om det voksende problemet med sykdommen for omtrent en måned siden da hun ble "oversvømmet med hunden, som kom hjem fra stranden med oppkast og diaré." Det skriver Ladbible

Selv om antall hunder med sykdommen har falt litt, har Proud nylig uttalt at "situasjonen ikke har endret seg", og ifølge YorkshireLive har sykdommen også spredt seg til byene Sheffield og Leeds, og nedgangen i antall syke hunder skyldes sannsynligvis bare at stolte har rådet hundeeiere om hvordan man kan unngå at hunden blir syk.

10. januar kunngjorde hun at hun ikke trute å gå til stranden med hunden sin, da det sannsynligvis var fra der sykdommen oppsto, og siden da har antall syke hunder vært litt avtagende.

"Det er ikke 20 om dagen som det har vært, men det er fortsatt mange mennesker som kommer inn med symptomer hver dag," sa Proud om den mystiske sykdommen, som det er flere teorier om.

Men da hun ble spurt om hun tror sykdommen oppsto på strendene i Yorkshire, sa Proud: «Absolutt. Det er definitivt et problem med strendene generelt.

En teori er at sykdommen er forårsaket av giftstoffer i sjøen fra foruerening, noe som gjør hundene syke når de bader i vannet. Denne teorien er støttet opp av det faktum at et stort antall døde dyr som krabber og hummer har skylt opp på Yorkshires strender de siste månedene.

Imidlertid er andre veterinærer beroliget med at en økning i syke hunder ikke er uvanlig, og talspersonen for VETERINARY Association i Storbritannia, Dr Justine Shotton, sier til BBC

«Vi så noe lignende for noen år siden, og de nyeste dataene fra Liverpool Universitys veterinærovervåkingsdatabase viser at økningen er en normal del av sesongmessige endringer for øyeblikket.»

Den lokale veterinæren Proud er imidlertid ikke i tvil om at mengden syke hunder er ekstrem, og hun har sagt: "Jeg har gjort dette i 12 år, og jeg vet at det blir verre på denne tiden av året, men jeg har aldri sett tall som disse."

Hun hevder også at flere andre veterinærer støtter henne. – Lokale klinikker i området har sagt det samme. Det var mange som sa at hundene deres hadde kommet hjem fra stranden og ble syke noen timer senere [...]. Dette var definitivt ikke normalt, sier hun.

Stolt har også sagt at det ikke er kjent om tilfellene av sykdommen i Sheffield og Leeds er knyttet til de i Yorkshire, men har sagt: "Uansett hva det er, sprer det seg som ild i tørt gress," og hun advarte også hundepassere i områdene mot sykdommen og ba om øyeblikkelig hjelp hvis ens hund viser tegn på sykdom.