Video viser en skolelærer som gir vaksine til eleven: Nå risikerer hun lang fengselsstraff

Foto: Twitter

En amerikansk lærer og mor har kommet i motvind etter at en video av henne som gir en student en koronavaksine har blitt delt på sosiale medier.

Laura Parker Russo er angivelig en respektert og dyktig biologilærer, men her om dagen gjorde hun noe som har sendt henne i massiv motvind, noe som betyr at hun nå risikerer en lang fengselsstraff.

Ladbible skriver at biologilæreren fra Long Island, som jobbet ved Herricks High School, fortsatt på ukjent vis fikk tak i en koronavaksine, som hun deretter valgte å gi til en av sine elever hjemme ved henne selv.

Les også

Våkner du ofte om natten? Det kan være et tegn på en rekke helseproblemer

Den 17 år gamle studenten skal angivellig ha bedt Russo om en vaksine, da moren hans ikke ville at han skulle vaksineres mot viruset. Likevel var det den samme studenten som fortalte om hendelsen til sin mor, som deretter rapporterte det til politiet, som startet en etterforskning 1. nyttårsdag.

Det er fortsatt uklart hvilken vaksine gutten fikk, men The Independent skriver at det var en Johnson &Johnson-vaksine, som bare er lovlig å gi til voksne i USA. 

Nassau Police har sagt at Russo nå er arrestert i saken fordi hun ikke har noen kvalifikasjoner eller opplæring for å gi vaksinen, og fordi hun ga den til en mindreårig uten å ha foreldretillatelse.

Selv om det var gutten selv som avslørte det for sin mor, ble det raskt vanskelig for læreren å gjemme seg da en video har blomstret på sosiale medier.

Her kan du se henne stikke den 17 år gamle studenten med vaksinen og si at han 'nok skal kalre den, håper jeg', som gutten svarer: 'Værsegod. Hjemmevaksine."

CBS News har snakket med visedirektøren for akuttmottaket ved NYU Langone, Dr. Audie Liametz, som sier at vaksinen like gjerne kan ha vært en falsk vaksine.

Hun understreket også at du som vaksinerer trenger samtykke, pasienters allergihistorie og medisinsk kunnskap for å utføre vaksinen, som Russo ikke hadde.

Hun sa: "Du må trekke medisinen inn i en steril sprøyte med en nål og fjerne noe av luften, og deretter gi injeksjonen riktig."

Som et resultat av vaksinasjonen har rektor ved Herricks videregående skole uttalt at Russo er «fjernet fra klasserommet og blir omplassert avhengig av utfallet av etterforskningen».

Hun er også tiltalt for uautorisert praksis av et yrke, som hun skal møte i retten for 21. januar. Her kan hun få så mye som fire år i fengsel.

Les også

Thor prøver å reise til alle land i verden på en uavbrutt reise uten å fly: Nå sitter han fast i Hong Kong