Ville bilder: Tusenvis av døde fisk ble plutselig skylt opp på stranden

24/02/2022 08:59

Emma Sletta

Utland
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Innbyggerne i en chilensk by våknet her om dagen til et særegent syn til tusenvis av døde fisk som lå på stranden av ukjente grunner.

I februar våknet innbyggerne i Coliumo i den chilenske regionen Biobío opp til et uvanlig syn, da strendene i området nesten var helt dekket av flere tusen døde fisk som hadde vasket seg om natten.

Det skriver Ladbible.

Årsaken til de mange døde fiskene er fortsatt ukjent, men et team fra Fiskeri- og naturdepartementet (Sernapesca) ble sendt kort tid etter funnet til området der de gjennomfører undersøkelser.

Bilder av de mange døde fiskene har blitt spredt over hele sosiale medier, og ifølge lokale medier vet de at de hovedsakelig er fisk av arten sardiner og ansjos.

Det bisarre fenomenet ble først oppdaget av noen lokale fiskere og et par turister som rapporterte det tidlig om morgenen til lokale myndigheter, som nå undersøker.

Mange lokalbefolkningen har imidlertid sagt at en lignende hendelse har funnet sted i området før, og at dette skyldes at fisken svømmer nær land på jakt etter mat og oksygen.

Det har også blitt sett før i 2020 i Wales, da tusenvis av brislinger vasket i land.

På den tiden bekymret det ikke natureksperter veldig mye da de uttalte at det faktisk er et relativt normalt fenomen, på grunn av at det ikke er nok oksygen i vannet for de mange fiskene som derfor dør.

Bilder av fisken i Chile kan ses her.