Ville heve eldre manns pensjon: Så dro de liket til postkontoret

31/01/2022 07:14

Emma Sletta

Utland
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
To personer ble arrestert her om dagen i en bisarr sak i Irland som involverte en død pensjonist og hans pensjonsopsparing, og nå er den ene løslatt.

Onsdag 26. januar ble to menn i 30-årsalderen  pågrepet i forbindelse med etterforskningen av et uvanlig dødsfall, ifølge det britiske medie Unilad.

De to mennene ble arrestert for å ha båret liket av 66 år gamle Peadar Doyle til et postkontor i Carlow County i Irland, så etterlot de «han» og dro.

Hendelsen fant sted fredag 21. januar, da de to ikke navngitte mennene bar pensjonistens kropp inn på postkontoret, og deretter angivelig bar den opp til disken i et forsøk på å trekke den avdøde mannens pensjon.

Den bisarre hendelsen skjedde kort tid etter at en uidentifisert mann ringte postkontoret for å se om det var mulig å komme seg ned dit og ta ut pensjonssparing på vegne av en eldre man.

Mannen fikk imidlertid beskjed om at innehaveren av pensjonssparingen skulle være til stede, og kort tid etter møtte de to mennene opp med kroppen til den 66 år gamle pensjonisten.

Men ifølge The Irish Times ble en ansatt på postkontoret bekymret og spurte om mannen hadde det bra, hvoretter de to mennene «dumpet mannen og forlot postkontoret».

En ansatt skyndte seg bort til Doyle for å hjelpe den eldre herren, men måtte dessverre fastslå at han var død. Og mennene fikk ingen penger.

Politiet har siden klart å identifisere de to mennene og de ble pågrepet fem dager etter hendelsen.

Saken har imidlertid nå utviklet seg ytterligere siden den ene mannen ble løslatt onsdag 26. januar, mens den andre er siktet i saken og var tiltalt i Carlow-distriktet i går morges. Det skriverSky News

Det er imidlertid ennå ikke opplyst nøyaktig hva mannen er siktet for, og politiet har også varslet at de ikke har bestemt seg for om Doyle var død selv før mennene tok ham til postkontoret eller om han døde på veien.

Det er ikke kjent om det var en av de to mennene som ringte postkontoret kort tid før hendelsen, og det har heller ikke blitt offentliggjort om det er kjent hva årsaken til Doyles død var.