Ytterst sjelden dyphavsfisk dukker plutselig opp ved kysten

03/06/2024 16:55

Henrik R

Utland
Foto: Facebook
Foto: Facebook
En uvanlig fisk er blitt funnet ved Oregons kyst. Normalt lever stillehavsfotballfisken i dybder på 600 til 1200 meter, men nå er denne dyphavsfisken blitt oppdaget på land.

Ved Oregons kyst har en bemerkelsesverdig dyphavsfisk, stillehavsfotballfisken, plutselig dukket opp.

Ifølge "9news" er det en ytterst sjelden hendelse, da denne arten normalt lever i dype, mørke farvann som er utenfor menneskers rekkevidde.

Forskere er begeistret over funnet, da det gir dem en sjelden mulighet til å studere dyret på nært hold og få innsikt i en verden som ellers er utilgjengelig.

Lever normalt ved Mexicos og Californias kyster

Stillehavsfotballfisken, som normalt finnes i farvann utenfor Mexico og California, lever av blekkspruter, reker og andre fisk som finnes i dyphavet.

Denne arten, med det vitenskapelige navnet Himantolophus sagamius, er kjent for sitt unike utseende, inkludert et lysende "agn" som sitter på en utvekst på hodet og brukes til å lokke bytte nærmere dens store munn.

Fiskens oppblåste kropp minner om en amerikansk fotball, noe som har gitt den sitt navn. Anglerfisk, som stillehavsfotballfisken, kan tiltrekke sitt bytte med sitt lysende agn, da mørket i dyphavet gjør lys til en effektiv metode for å fange oppmerksomheten.

Dessuten er disse fiskene kjent for sine uvanlige paringsritualer, hvor den mindre hannen fester seg til den større hunnen og langsomt smelter sammen med henne.

Forskerne er spente på hva denne sjeldne observasjonen kan avsløre om dyphavets mystiske beboere, og hva som kan ha forårsaket at denne fisken plutselig dukket opp på land.

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.