Zelenskij forsikrer: Vi kommer tilbake til nøkkelbyen

05/07/2022 07:45

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ukraina har nok en gang mistet territoriet.

På søndag kunngjorde Ukrainas president Volodomyr Zelenskij at russiske styrker nå har kontroll over byen Lysytyansk øst i Ukraina, der krigen for tiden er sentrert.

Dermed vinner russerne igjen territorium i den østlige delen av Ukraina.

I sin daglige videotale sa Zelensky søndag kveld, ifølge Sky News, at ukrainske styrker vil komme tilbake så snart som mulig og gjenerobre Lysytyansk.

"Hvis våre militære ledere har trukket folk fra visse punkter på fronten der fienden har størst fordel i ildkraft, og dette også gjelder Lysythian, så betyr det bare én ting: at vi kommer tilbake takket være vår taktikk, takket være våre økende forsyninger av moderne våpen," sa presidenten.

Både Ukraina og pro-russiske separatister hevdet tidligere kontroll over Lysytyansk, som frem til søndag var den siste store ukrainske bastionen i Luhansk-regionen.

Søndag morgen erkjente den ukrainske presidentrådgiveren Oleksiy Arestovych at byen kunne være nær ved å falle. Til tross for nedgangen anslås det at rundt 10.000 ukrainere fortsatt er i Lysytyansk.

"Vi opprettholder vårt forsvar av en liten del av Luhansk slik at vårt militære har tid til å bygge opp sitt forsvar," skrev Haidai. Det er guvernør i Luhansk.

Etter erobringen av Lysytyansk vil Russlands fokus nå «nesten helt sikkert» gå over til å ta naboregionen Donetsk, opplyser det britiske forsvarsdepartementet.

Det forventes derfor at de mange ukene med kamper i Øst-Ukraina ser ut til å fortsette de kommende ukene.