Zelenskyj slår fast: Eurovision vil bli avholdt i Ukraina neste år

Foto: Shutterstock.com

Til tross for bombede byer har Ukrainas president lovet at Eurovision 2023 vil bli avholdt i Ukraina.

Lørdag kveld tok det ukrainske bandet «Kalush Orchestra» hjem Eurovision-seieren til Ukraina.

Bandmedlemmene hadde eksepsjonelt fått tillatelse til å forlate det krigsherjede landet for å representere Ukraina i en av verdens største musikkkonkurranser, og her klarte de å sjarmere seerne og vinne hele showet.

Les også

Vant alt: Nå vil de ukrainske Eurovision-vinnerne kvitte seg med statuetten

Tradisjonen sier at vinnernasjonen vil holde neste års utgave av musikkkonkurransen, og det har ført til at noen har stilt spørsmål ved om Ukraina vil kunne videreføre den tradisjonen.

Blant annet har det vært spekulasjoner om at vertskapet skal gå til andreplass, et av Ukrainas naboland eller til en av de store nasjonene i Europa i stedet.

Dessverre er risikoen for at Ukraina vil fortsette å være i krig om ett år der, og selv om det er (forhåpentligvis) fred, må man anta at Ukraina sannsynligvis har andre ting å bruke penger på enn å holde en bankende dyrekonkurranse.

Landets president Volodymyr Zelenskyy har imidlertid uttalt på Telegram at planen gjenstår for Eurovision å bli avholdt i Ukraina neste år.

«Vårt mot imponerer verden, musikken vår erobrer Europa! Neste år vil Ukraina være vertskap for Eurovision!» skrev Zelenskyy i et innlegg som fortsatte:

– Vi skal gjøre vårt beste for å en dag være vertskap for deltakerne og gjestene på Eurovision i ukrainske Mariupol. Fri, fredelig, gjenoppbygget!

Zelenskyy har understreket at Eurovision vil bli holdt i en fredelig versjon av Mariupol, selv om byen har blitt utsatt for tungt bombardement i det siste, akkurat som byens innbyggere har lidd av mangel på mat, vann og elektrisitet.

"Jeg er sikker på at vår seier i kampen mot fienden ikke er langt unna," sa Zelenskyy.

Les også

Sinnsyk video: Brudeparet tok fyr