1-årig fartsbølle stoppet i politiets fartskontroll

18/04/2017 15:00

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Polisen Kävlinge
Foto: Polisen Kävlinge
En relativt ung bilist ble stoppet av svensk politi, som straks fikk det vanskelig da de møtte den sjarmerende sjåføren.

Det er ikke bare i Norge at påskedagene ofte byr på ekstra kontroller landet rundt.

Også hos våre svenske naboer har politiet stoppet ekstra mange biler i påskedagene.

For en ukes tid siden fikk politiet muligheten til å stoppe en helt spesiell bølle, da politiet i Skåne hadde rutinekontroll. Det skriver svenske Expressen.se.

For i et villaområde i Furulund støtte et par betjenter plutselig på en hvit Audi Q7, som kjørte relativt vinglete.  

Det skyldtes blant annet at føreren slett ikke hadde førerkort og knapt nådde ned til pedalene.

I den hvite Audien satt nemlig den bare ett år gamle gutten Lexus, og det synet kunne de svenske politimennene virkelig ikke motstå. 

Med foreldrenes tillatelse ble det derfor foretatt en ’rutinesjekk’ av den unge fartsbøllen, som virkelig så ut til å more seg over politiets tilstedeværelse. 

Siden har Kävlinge, Burlöv, Lomma og Staffanstorp Politi lagt ut et bilde av det herlige møtet, på deres Facebook-profil. Der har de høstet stor ros for det humoristiske innslaget. 

Over 8700 personer har i skrivende stund likt bildet, og videre har atskillige Facebook-brukere gitt uttrykk for deres begeistring over at politiet også har overskudd til å ha det gøy, og spre smil og glede. 

I en kommentar til bildet har politiet selv skrevet:

- Luksusbil er løs. Denne lille fyren ble stoppet i en kontroll i Furulund. Vi kan gjette hva som blir sagt, men mon tro om ikke lille Lexus er litt uenig med politibetjent Simon.

Moren til den unge bilisten har senere fortalt at politiets tilstedeværelse var en stor hit hos sønnen hennes, som hadde fått den kule Audien i julegave. 

- Vi var ute på en vanlig tur, da politiet stoppet Lexus for å vise hvordan blålysene deres fungerte. Deretter kjørte de igjen, men etter en liten stund kom de tilbake og spurte om det var greit at de tok et bilde av at de hadde ’stoppet han’, forteller moren Maria Hagström.

Hun forklarer videre at lille Lexus klarte fartskontrollen uten bot, men at han til gjengjeld ikke ønsket å blåse i betjentens alkometer da han fikk tilbudet. 

Du kan se politiets morsomme innlegg nedenfor: