14 år gammel gutt døde etter å ha spist chips

06/09/2023 08:30

Sofie

Viralt
Foto: GoFundMe
Foto: GoFundMe
En 14 år gammel gutt har på tragisk vis mistet livet.

One Chip Challenge har vært en viral trend på sosiale medier i årevis.

Den dukket først opp i 2016 etter at Paqui ga ut en Carolina Reaper-chip, som er en av de hotteste chilipepper i verden.

Utfordringen innebærer at en person spiser brikken og prøver å ikke spise eller drikke noe etterpå for å unngå forbrenningen. Det har vært forbudt på flere skoler i USA etter at barn prøvde det og havnet på sykehus.

En familie har blitt rystet av tragedie etter at en tenåring besvimte etter å ha spist en av chipsene.

Daily Mail skriver at Harris Wolobah fikk den krydrede tortillabrikken av en klassekamerat og han spiste den. Ikke lenge etter begynte han å klage over magesmerter og moren ble kalt til skolen.

Mens han følte seg bedre hjemme, kollapset han og besvimte. Tenåringen ble fraktet til sykehus og erklært død. En obduksjon vil bli utført for å avgjøre om brikken bidro til hans død.

Worcester Public Schools Superintendent Rachel Monárrez ga ut en uttalelse som bekrefter Harris' tragiske bortgang.

"Det er med et tungt hjerte jeg deler at vi mistet en stigende stjerne, Harris Wolobah, som var annenårsstudent ved Doherty Memorial High School," sa hun.

"Som mor og pedagog kan jeg ikke forestille meg hvor vanskelig dette er for hans familie, venner og lærere. Mitt hjerte går ut til alle som kjente og elsket ham.

Paqui slipper en ny One Chip hvert år, og emballasjen deres oppfordrer folk til å ikke spise eller drikke noe etter å ha spist maten.

De sier at du er et "apex predator" hvis du kan holde ut en time.

Mer enn $20 000 har blitt samlet inn på en GoFundMe i kjølvannet av hans død i håp om at det vil hjelpe familien hans med å takle det tragiske tapet.

"Familien vår planlegger å legge Harris til hvile i de kommende ukene, så jeg håper at ved hjelp av dette medfølende fellesskapet kan vi samle inn nok penger til å lette byrden med begravelsesutgifter for foreldrene og søsknene hans i denne utrolig vanskelige tiden, "sa innsamlingsaksjonen.

Paqui sier at deres One Chip Challenge ikke er ment for barn og kun er ment for voksne.